perjantai 29. syyskuuta 2017

Heinolaan muuttaneiden suositukset?


Jos kuunnellaan ja luetaan vain Heinolaan muuttaneiden mielipiteitä, niin kehittäminen vähenee, tulee liian hyvä olo. Jos perhe on muuttanut Heinolaan, ei kai he heti kerro että ovat tehneet huonon valinnan. He puolustelevat valintaansa. Tietysti hyvä on tietää heidänkin valintakriteerinsä. Muuttaneetkin arvostelivat kaupallisia palveluja. Nämä puutteet ja kehittymättömyys on seurausta päättäjien nuivasta asenteesta keskustan kehittämiseen. On hukattu monta tarjolla ollutta mahdollisuutta. Jos kaupungin keskusta kuihtuu, kuihtuu koko kaupunkikin.
Nyt kehityksen suunnan muuttaminen on vaikeaa ja kallista. Ihmettelen tarvetta terveyspalveluiden kehittämiseen. Heinolassa terveyskeskuksen palvelut pelaavat paremmin kuin monessa suurkaupungissa.

Kehittämisen kannalta tärkeämpää olisi kysyä niilta jotka harkinnan jälkeen eivät muutakaan Heinolaan. Mitkä asiat  olivat peruuttamisen syyt? Kysely pitäisi tehdä myös niille yrittäjille joiden kanssa on neuvoteltu Heinolaan muutosta mutta muutto ei ole toteutunut. Nämä ongelmat ja syyt eivät poistu markkinointia lisäämällä, pitää korjata puutteet ja parantaa palvelua esim. tehdä ongelmakohtien korjausohjelma, keskustan palvelujen parantamisohjelma, henkilöstön asiakaspalveluun valmennusohjelma jne. ja vasta näiden toteuttamisen jälkeen markkinointia.

Heinolaa pitäisi markkinoida myös asuinpaikkana niille joilla on noin 50 km työmatka, kakkosasuinpaikkana, oloneuvosten paratiisina (mahtavat ikäihmisten palvelut), vapaa-ajan asuinpaikkana, matkailijoille ja päiväasiakkaille jotka auttavat elinkeinoelämää pysymään Heinolassa jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti