keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Miksi Heinolan kaupungilla kaikki homehtuu?

Kosteus riivaa Niemelä taloa? Niemelä-talo remontoitu 2013. Lähes kaikissa kouluissa hometta, korjaustenkin jälkeen. Vanha kirjasto homehtuu, vanhalla paloasemalla hometta, Maaherran-päiväkodissa hometta, vasta hankittu Sahaniemen asumisyksikkö homehtuu jne. Mistä tämä kertoo?
Kiinteistöjen huolimattomasta hoidosta, valvonnasta. Kiinteistöjen korjausten huonosta valmistelusta ja valvonnasta. Korjaustoiminta on tulipalojen sammuttamista, ei ennalta varautumista, ei ennaltaehkäisyä. Ennen koulujen talonmiehet valvoivat ja korjasivat pienet kosteusvauriot, nyt ne saavat muhin vuosia. Virkamiehen vastaukseksi ei riitä, että "ei ole rahaa". Ennaltaehkäisyyn löytyy budjetoinnissa rahaa jos virkamies osaa tarpeen oikein esittää ja perustella. Uusien kiinteistöjen rakentamisessa kannattaisi pitää parin vuoden tauko ja käyttää kaikki investointirahat korjausvelan maksuun.
Nykyisten vastuuvirkamiesten hoitoon ei kannata tehdä, teettää yhtään uutta kiinteistöä, jos hoitotaso on tätä luokkaa. Kannattaa vuokrata tilat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti