lauantai 16. tammikuuta 2016

Heinolalla kaksi eri tapahtumakalenteria.Miksi?



Heinolalla on kaksi omaa nettisivustoa. Kaupungin virallisella sivustolla olevalla, vuoden tapahtumakalenterissa, elinkeinojohtajan mukaan julkaistaan vaan ne tapahtumat joissa kaupunki on mukana veronmaksajien rahoilla. Tänne kalenteriin ei kelpaa kolmannan sektorin tapahtumat jotka tuotetaan vapaaehtoisvoimin ja jotka tuovat Heinolaan kävijäitä muutamasta sadasta tuhansiin henkilöihin ja jotka hyödyntävät Heinolan elinkeinoelämää. Kun arvostelin käytäntöä, elinkeinojohtaja sanoi että minä en ymmärrä. Olen kuullut että moni yrittäjäkään ei ymmärrä elinkeinotoimen asennetta. Monet naapurikunnatkaan eivät ymmärrä Heinolan asennetta kolmannen sektorin järjestämiä tapahtumia kohtaan.

Kaupungin toinen sivusto on kulttuuritoimen ylläpitämä. Siellä on myös vuoden tapahtumakalenteri joka julkaistaan myös paperiversiona. Tähän kalenteriin kelpaavat myös kaikki kolmannen sektorin järjestämät tapahtumat joista tiedot aikanaan on toimitettu kulttuuritoimistoon. Kulttuuritoimisto on saanut paljon huonoa palautetta, osaksi aiheettakin. Tästä tapahtumakalenterin kokoamisesta on annettava kulttuuritoimistolle kiitosta ja tunnustusta. Tällä tavalla kulttuuritoimisto tukee myös alueen elinkeinoelämää. Kesäteatterikin tukee alueen elinkeinotoimintaa, valitettavasti kaikki yrittäjät eivät ole sitä vielä hyödyntäneet. Toivottasvasti jatkossa hyödynnetään kun aukioloajatkin vapautuivat. Ensi kesä on näytön paikka.

Uusin tieto kertoo että kulttuuritoimiston ylläpitämä tapahtumakalenteri on siirretty Heinola.fi sivustolle, kulttuuritoimiston alle. Huolestuttava on tieto että keskushallinnon viisaat virkamiehet miettivät kultturitoimiston nykymuotoisen tapahtumakalenterin lopettamista. Väkisin yritetään estää yksityisten tapahtumajärjestäjien mukana olo kaupungin ylläpitämässä tapahtumakalenterissa.Miksi?

Viimeisin huhu kertoo että Heinola Visit sivustolle on tulossa tapahtumakalenteri johon kelpaavat kaikki tapahtumat. Näytää siltä että järki kuitenkin voittaa. Kuntalaisia on kuunneltu.

Tätä Luomupekkakin tapahtumajärjestäjien kanssa ihmettelee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti