keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

EU:n pakko uudistua


EU:n eropäätöksen johdosta Englannin pääministeri eroaa. Englannin jalkapallojoukkueen päävalmentaja erosi. Uusi johto astuu kehiin.

Miksi EU:n johtajista kukaan ei ole ilmoittanut eroavansa. Englannin ero on myös epäonnistuminen EU:lle, se on vahva viesti kansalaisilta. Suurin osa EU:n jäsenvaltioista ja kansalaisista vaatii ja edellyttää EU:n uudistumista, kehittämistä kansalaisystävällisemmäksi. Olisi aika keskittyä perussopimuksen edellyttämien asioiden kuntoon laittamiseen, ennen kuin keksitään ja laaditaan uusia sopimuksia.

Kehitystä ei tapahdu ilman muutosta eli muutosta pitää tapahtua myös EU:n johdossa, jotta muutos olisi uskottava. Tämä nykytilahan on nykyjohdon aikaansaama. Nykyjohto ei pysty riittävän isoihin muutoksiin, koska se ei ole entisiäkään päätöksiään saanut toteutettua. EU:n nykyjohto ja päättäjät eivät ole kuulleet kansalaisiaan riittävän herkällä korvalla

Mikäli uskottavaa muutosta ei saada aikaan, eroäänestyksiä on tulossa lisää, valitettavasti. Niistä on turha yksin syyttää jäsenmaiden politiikkoja, EU:n pitää katsoa myös itse peiliin ja toimia. Pitää saada aikaan vakavuutta, ennustettavuutta , pitää purkaa byrokratiaa ja säätelyä, pitää keskittyä ydinasioihin, pitää kuunnella kansalaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti