tiistai 5. heinäkuuta 2016

Parkkipaikat Heinolan keskustassa


Monen mielestä Heinolan valtti on ilmainen pysäköinti. Miksiköhän kuitenkin asiakasmäärät keskustassa vähenevät ja osa yrittäjistä lopettaa? ”Valtti” ei toimi. Joku sanoo että pysäköintipaikat keskustassa riittävät. Kyllä ne riittävät nykyisille asiakkaille, mutta jotta liike-elämä menestyy tarvitaan puolet enemmän asiakkaita ja silloin on jo viikonloppuisin pulaa parkkipaikoista. Jos parkkeeraus keskustassa on vaikeaa, mökkiläiset kurvaavat mieluiten peltomarkettien pihaan.

Nopein ratkaisu, parannuskeino olisi nykyisten pysäköintiaikojen valvonta. Edullisimmin valvonnan voisivat hoitaa kaupungin toimeksiannon perusteella, torivalvojat ydinkeskustassa. Se olisi edullisin tapa kaupungille, sakkorahat kaupungille, työllistetään pitkäaikaistyöttömiä ja parkkipaikkojen kierto paranee. Olen tätä pari kertaa jo esittänyt, mutta kaupungin byrokraatit ovat sen tyrmänneet, ei ole löytynyt tahtoa eikä luovuutta.

Esimerkki:Kun ei ole valvontaa 30 parkkiruudussa, tunnin p-paikoilla pidetään autoa 8 tuntia, kun valvonta toimii samoilla paikoilla, samana aikana voi parkkeerata 240 autoa tunniksi.

Kun toria jossakin vaiheessa uudistetaan, mielestäni torin nykyinen P-paikka tulee säilyttää. Heinolan tori on sopivan kokoinen, se ei tarvitse lisätilaa. Kuukausimarkkinoilla P-paikka on markkinoiden käytössä.

Pidemmän ajan ratkaisussa S- Marketin P-hallia laajennetaan ja tulevan, uuden ison K- Marketin alle tehdään vastaavanlainen P-halli jotka yhdistetään toisiinsa torin kulmalta. Myös K-Marketin kattoparkin parantaminen asiakasystävällisemmäksi helpottaisi keskustan parkkiongelmaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti