tiistai 23. helmikuuta 2016

Miksi istua autossa 5-6 tuntia päästäkseen hiihtämään?


Miksi pääkaupunkiseudun perheet matkustavat autossa 5-6 tuntia päästäkseen perheen kanssa hiihtämään, kun mahdollisuus olisi hiihtää jo puolentoistatunnin automatkan jälkeen? Heinolassa ja Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä on nyt mahtavat hiihtoladut. Olin tänään hiihtämässä Tähtiniemen reittiä, latu hyvässä kunnossa, menohalut kovemmat mitä kunto kestää. Tälle Tähtiniemen lenkille voi lähteä vaikka hotelli Kumpelin parkkipaikan vierestä, yöpyä Kumpelissa ja nauttia hiihdon jälkeen hotellin kylpyläpalveluista. Raviradalta lähteen 3,5,8, ja 10 km ladut joista 3 ja 5km valaistuja. Ilves reitti Vierumäelle lähtee Jyrängön kaupunginosasta, esimerkiksi uuden paloaseman vierestä. Heinolan keskustan latutilannetta voi seurata www.heinola.fi/ladut-ulkoilureitit-ja-polut .Heinolan keskustassa on käytössä pikkukaupungin monipuoliset palvelut ruoka -ja kahvilapalveluineen, jäähalli, uimahalli Valolinnassa (kaupungin uimahalli remontissa). Tämän kuun ajan mahdollisuus  nauttia Rantapuiston jääveistoksista ja Citymarketin Lasten Jääpuiston jääliukumäestä ja kymmenestä  lasten satuhahmoveistoksista, tarjolla myös nokipannukahvia, nuotiomakkaraa, uudenlaisia takkapuita, Pelkkakiven kivitöitä, uusimpana kahvakuula.

Suomen Urheiluopistolla on esimerkiksi valaistuja latuja noin 25 km. Tarkemmat tiedot Vierumäen latutilanteista www.vierumaki.fi/liikuntapalvelut-ja-lajit/hiihto . Vierumäeltä löytyy tietysti myös monentasoisia majoitustiloja ja sisätiloissa monenlaisia liikuntapalveluja.

Kannattaa poiketa Heinolaan!

Tässä on yksi esimerkki Heinolan käyttämättömistä mahdollisuuksista. Pitää tehdä ennakkoon kaikkien toimijoiden kanssa suunnitelma ja käynnistää toteutus heti kun sääolosuhteet sen sallivat. Tämä on se Heinolan talvipromenadi. Tämä idea pitäisi yhdistää valon ja jään juhlaan, jolloin tapahtumasta tulisi laajempi, näkyvämpi.

Yhdessä olemme enemmän!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti