torstai 4. helmikuuta 2016

Miksi Heinolan keskustassa ei ole k-kauppaa?


Kesko neuvotteli  4-6 vuotta sitten kiinteistönomistajan ja kaupungin kanssa uuden, isomman K-Supermarketin rakentamisesta. Kaupungin kanssa neuvottelut eivät edenneet, kaupungin kaavoittajat eivät olleet valmiitta tulemaan rakentajia puolitiehen vastaan. Suunnitelmat kariutuivat ja Kesko ei ollut valmis kehittämään vanhaa, liian pientä yksikköä. Kaupungin keskustan kehittämisen kannalta kahden ison päivittäistavarakaupan syntyminen keskustaan, torin varrella olisi ollut iso piristysruiske keskustan liike-elämälle.
Samaan aikaan Hämeenmaa  esitteli omia kehittämissuunnitelmiaan kaupungille. Neuvotteluja on nyt käyty lähes viisi vuotta ja maalia ei näy. Pelottaa kaupungin keskustan kehittämisen kannalta, minkä johtopäätöksen Hämeenmaa tästä vetkuttelusta tekee.
Näyttää siltä että kaupungilla ei ole visiota Heinolan kaupallisen keskustan kehittämisestä. Näyttää valitettavasti siltä että tyhjien liikehuoneistojen määrä kasva.  Keskustan asukasmäärä ei riitä turvaamaan riittävää kaupan tarjontaa. Asiakkaita tarvitaan ympäristöstä, vapaa-ajan asukkaista, ohikulkijoista. Tarvitaan vetovoimaisia kaupan yksiköitä ja niiden asiakkaille nykyaikaiset  paikoitustilat.

Jos kaupungin keskusta hiljenee, hiljenee koko kaupunki. Tästä merkit ovat jo näkyvissä. Tätäkö poliitikot ja johtavat virkamiehet halusivat? Miksi annettiin tämänkin mahdollisuuden mennä ohi?
Kauppaketjut siirtävät investointinsa niihin kaupunkeihin joissa yhteistyö pelaa ja päätöksiä syntyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti