maanantai 29. helmikuuta 2016

ABC-ketjun hintamielikuva huono


Itä-Häme lehden etusivulla 1.3.2016 oli artikkeli hiihtolomaviikon bensiinin hinnoista Heinolassa. Edullisimmat hinnat olivat Neste Citymarketin kylmäasemalla 95E10/1,244€ litra, joka välillisesti auttoi Citymarkettia ja Mäkkiä. Myös Teboil Lidlin kylmäasemalla oli edullisin hinta 95E10/1,244€ litra ja tämäkin auttoi välillisesti Lidlin kaupankäyntiä. Havainnot aikaisemmiltakin viikoilta ovat samansuuntaiset.

Samaan aikaan 95E10 maksoi ABC Vuohkalliossa 1,329€ litra eli tämä hinta ei tukenut omia liiketoimintoja (Sale, Hesburger) eikä ABC:n vuokralaisten kaupankäyntiä. Havainnot ja lehden haastattelemien asiakkaiden kommentit tukevat tätä samaa näkemystä, että ABC on kalliimpi kuin muut asemat.

Olen aikanaan saanut olla mukana ABC ketjun liikeidean luomisessa. Silloin tavoite oli että bensiinin hinnan tulee olla kilpailukykyinen ja jäsenille bonus tulee lisäetuna. Nythän bonuksenkaan kanssa bensiinin hinta ei ole kilpailukykyinen. Olen jo aikaisemmin todennut että tämä on ryöstöhinnoittelua. Alueosuuskauppojen ja ketjun nuorten johtajien harkintakyky on pettänyt. varsinkin nyt kun ABC asemien peitto on suuri ja se on nostattanut asiakkaissa vastavoiman tätä ylivoimaa vastaan. Käyn silloin tällöin Heinolassa päivittäin kokoontuvan ”ukkokerhon” pöydässä jossa oli noin parikymmentä senioria, he kaikki sanoivat kiertävänsä ABC asemat.


Kehittämisterveisin Luomupekka Rusila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti