On naurettavaa että
poliitikot puuttuvat jonkun ravintolan ruokalistamuutoksiin. Todella
mopo on karannut käsitä ympäristökeskustelussa. Ei nähdä metsää
puilta.
Jos tutkimukset osoittavat
että lihan tuotanto rasittaa luontoa ja Suomi on sitoutunut EU:n
ympäristöpolitiikkaan, ei se tarkoita sitä että lihan tuotanto ja
syönti on heti lopetettava. Tutkimukset osoittavat myös että liika punaisen lihan syönti lisää riskiä sairastua
suolistosyöpään.Tähän muutokseen on varauduttava ajan kanssa
maatalouden tuotantosuuntia muuttamalla. Kasvatetaan viljantuotantoa
(kaura,ruis, myös luomuna),siipikarjan tuotantoa, vihannestuotantoa,
marjanviljelyä ja metsänkasvatusta. Ei kannata vastustaa
väistämätöntä kehitystä, vaan hyödyntää sitä.Luovuutta ja
positiivisuutta kehiin. Ilman muutosta ei tapahdu kehitystä. Ei
pakolla vaan vapaehtoisesti.
Poliitikot voisivat
miettiä miten vähennetään ulkolaisen punaisen lihan tuontia ja
lisätään kotimaisen, ympäristöystävällisemmän lihan kysyntää?
Se tietää lisää työtä ja toimentuloa Suomeen. Kotimainen liha on lähiruokaa.
Kehittämisterveisin
Luomupekka Rusila
-suolistosyövän
sairastanut ja selättänyt
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti