sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Naudanlihasta luopuminen?





On naurettavaa että poliitikot puuttuvat jonkun ravintolan ruokalistamuutoksiin. Todella mopo on karannut käsitä ympäristökeskustelussa. Ei nähdä metsää puilta.

Jos tutkimukset osoittavat että lihan tuotanto rasittaa luontoa ja Suomi on sitoutunut EU:n ympäristöpolitiikkaan, ei se tarkoita sitä että lihan tuotanto ja syönti on heti lopetettava. Tutkimukset osoittavat myös että liika punaisen lihan syönti lisää riskiä sairastua suolistosyöpään.Tähän muutokseen on varauduttava ajan kanssa maatalouden tuotantosuuntia muuttamalla. Kasvatetaan viljantuotantoa (kaura,ruis, myös luomuna),siipikarjan tuotantoa, vihannestuotantoa, marjanviljelyä ja metsänkasvatusta. Ei kannata vastustaa väistämätöntä kehitystä, vaan hyödyntää sitä.Luovuutta ja positiivisuutta kehiin. Ilman muutosta ei tapahdu kehitystä. Ei pakolla vaan vapaehtoisesti.

Poliitikot voisivat miettiä miten vähennetään ulkolaisen punaisen lihan tuontia ja lisätään kotimaisen, ympäristöystävällisemmän lihan kysyntää? Se tietää lisää työtä ja toimentuloa Suomeen. Kotimainen liha on lähiruokaa.

Kehittämisterveisin Luomupekka Rusila
-suolistosyövän sairastanut ja selättänyt



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti