keskiviikko 30. elokuuta 2017

Esimiehen vastuu ja velvollisuudet


                                                                                                                                                                 31.8.2017, kirje Lahden kaupungin johdolle

Olen muuttanut vuoden alussa Lahteen, Ankkurin alueelle. Katson satamaa ja niemeä uusin silmin ja halusin keskustella kehittämisideoista vastuullisen virkamiehen kanssa, se ei valitettavasti onnistunut (tarkemmin mielipidekirjoituksessani ESS 28.8.). Otin yhteyttä hänen esimieheensä, sekään yhteydenotto ei johtanut vuoropuheluun, hän pyysi ottamaan yhteyttä tapahtumapäällikkö Määttään. Hänen kanssaan vuoropuhelu erilaisten tapahtumien järjestämisestä käynnistyi heti. Määtällä oli oikea asenne ja yhteistyötaitoja. Olen tämän jälkeen keskustellut monen alueen yrittäjän kanssa, kaikilla oli samansuuntainen palaute satamapäällikön toiminnasta. Uskon että nämä palautteet ovat myös teidän tiedossa. Myös veneiden säilytyspaikkojen järjestys ja siisteys. Kysyn nyt veronmaksajana, mitä olette tehneet ongelman korjaamiseksi? Odotan vastaustanne.

Kaupungilla on tehtäviä joissa virkamiehet ovat lähes päivittäin asiakkaiden ja yrittäjien kanssa tekemisissä. Näiltä henkilöiltä vaaditaan asiakaspalvelu- ja yhteistyötaitoja. Vastuu on esimiehillä jotka näitä virkamiehiä nimittävät tehtäviin eli Teillä. Kaupungin talous on kireällä, meillä ei ole varaa pitää tehtävissään virkamiehiä jotka eivät hallitse asiakaspalvelu -ja yhteistyötaitoja. He jarruttavat uusien asukkaiden ja yrittäjien muuttoa Lahteen ja olemassa olevien yritysten kehittymistä ja laajentumista. ”Huono kello kauas kuuluu”. Uskon että Lahden satamien toiminta ja tarpeet ovat muuttuneet merkittävästi viimeisten kymmenen vuoden aikana. Tästäkin syystä alueen kehittäminen vaatii vetäjäksi uudenlaista virkamiestä. Voisiko yksi vaihtoehto olla tori-isännän tapaan satamaisäntä? Kehitystä ei tapahdu ilman muutosta. Jos tähän ongelmaan ei saada korjausta, johto voi lopettaa puheensa Lahden yrittäjäystävällisyydestä.

Satama ja satamanseutu on Lahden yksi hiomattomista timanteista
Tässä muutamia ideoita hiontaan:
1.Viiden vuoden kehittämissuunnitelma. Kuulemma sellainen on johtajien pöytälaatikossa. Se pitää heti esitellä alueen yrittäjille ja kerätä palautetta. Tällä tavalla myös yrittäjät sitoutetaan suunnitelman toteuttamiseen. Tämä parantaa myös yrittäjien välistä yhteistyötä. Yhdessä olemme enemmän.
2.Vuosikello tapahtumista rullaavasti aina kaksi vuotta eteenpäin ja omat nettisivut. Auttaa yrittäjiä varautumaan tapahtumiin ja auttaa tapahtumanjärjestäjiä uusien tapahtumien suunnittelussa.
3.Valitaan tavoitetta ja suunnitelmaa toteuttamaan siihen sopiva esimies, ”Satamaisäntä”  joka pitää alueen yrittäjien kanssa palaute- kehittämispalaverit kesäkauden päätyttyä ja ennen kesäkauden alkua. Kerran vuodessa info-keskustelutilaisuus alueen asukkaille, mukana kaupungin johto.
4.Veneiden säilytyspaikkaan järjestys ,siisteys ja uudet pelisäännöt
5.Alueen kehittämiseen, tapahtumien järjestämiseen haastetaan urheiluseurat -ja yhdistykset mukaan
   -Kaupunkisuunnistuskisat, soutukisat, koko kansan hölkkäkisat
   -Jääfestarit, jäänveistokisat, pilkkikisat, jääkonsertti, koulujen välinen lumenveistokisa, rusettiluistelut
   -Moottorisahaveistokisat, tukkilaisromantiikkaa, hiekanveistokisat (myös lapsille)
   -Kansainväliset hiekanveistokisat pikku- Veskun ympäristössä, lapsille hiekanveistokurssi
   -Kesäksi mansikan-ja herneenmyyntipiste, partiolaisten letunpaistopiste
   -Eri teemoihin liittyvät risteilyt Vesijärvellä (kuutamo, nuotio -nokipannu, Vesijärvi historia-info, sauna, kalastus)
   -Opastetut kierrokset Lanun puistossa ja pikku-Veskun ympärillä
   -Makasiini- rakennuksen tehokkaampi käyttö
   -”Venetsijalaiset” kesäkauden päättäjäiset
6.Muuta
   -Kanadanhanhien leviämisen estäminen, rajoittaminen
   -Ilmaisten parkkipaikkojen säilyttäminen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti