torstai 14. huhtikuuta 2016

Mitä paikallinen sopiminen tarkoittaa?


En ymmärrä miksi puhutaan paikallisesta sopimisesta negatiiviseen sävyyn ja vain kriisilausekkeesta? Minun mielestäni paikallista sopimista eli henkilöstön mukaan ottamista tarvitaan yrityksen kehittämisessä ja kriisissä. Yrityksen kannattaa hyödyntää työntekijöittensä työpanoksen lisäksi heidän luovuuttaan ja kehittämisideoitaan. Näin saadaan yhteistyöhaluinen ja motivoitunut henkilöstö. Tämä on yksi keino saada Suomi nousuun.

Kauppaketjun johtotehtävissä ollessani tavoitteena oli menestyminen ja markkinaosuuden kasvattaminen. Yhtään myymäläremonttia ei tehty ilman koko henkilökunnan ideoiden ja toivomusten huomioimista. Sillä myymälän henkilökuntahan tunsi parhaiten myymälän ongelmat ja asiakkaiden toivomukset. Voin luetella monia kehittämistoimia joita en itse olisi tunnistanut. Samalla asenteella otimme kehittämiseen mukaan rakentamisen ja remontoinnin yhteistyöfirmojen edustajat (rakennus, sähkö, LVI  jne.). Lisäksi keräsimme suunnitelmallisesti asiakaspalautetta joita hyödynsimme myymälän kehittämisessä. Tällä periaatteella toimien ketjun markkinaosuus kolminkertaistui viidessä vuodessa.

Paikallinen yhteistyö edellyttää myös ajantasaista ja oikeaa tietoa yrityksen tilanteesta ja tavoitteista perusteluineen henkilökunnalle. Tätä yrityksen taloudellisen tilan ja menestymisen edellytysten ymmärtämistä auttaa se että henkilöstön luottamusmies kuuluu yrityksen hallitukseen tai ainakin johtoryhmään.

Keskusjärjestöiltä paikallistasolle ennemmän päätösvaltaa, vastuuta ja velvollisuuksia.

Näin toimien kaikissa yrityksissä kriisilauseketta tarvitsee soveltaa entistä harvemmin. Yhdessä olemme enemmän.


40-vuoden kokemuksella, Luomupekka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti