tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kännykkäparkki joka kouluun


Muutamissa kouluissa on jo toteutettu kännykkäparkki eli kun oppilaat menevät luokkaan he jättävät kännykkänsä hauskaan kännykkäparkkiin jossa jokaisella oppilaalla on oma paikkansa.
Oppilaita haastateltiin muutaman viikon jälkeen ja he aluksi vastustivat käytäntöä mutta myöhemmin totesivat että keskittyminen oppitunnilla on parantunut ja opettajat ovat olleet tyytyväisiä.

Osa oppilaista kertoi että he ovat toteuttaneet myös kotona ideaa, eli ovat jättäneet kännykän äänettömälle toiseen huoneeseen. Myös kotona läksyjen teko on sujunut paremmin.
Moni nuori on tullut liian riippuvaiseksi kännykästä. Väitetään että juuri junan alle jääneet kaksi tyttöä olisivat pelanneet kännykkäpelejä.


Miksei tätä kännykkäparkki-ideaa toteuteta kaikissa kouluissa? Jokaisessa koulussa oppilaat voisivat itse ideoida kännykkäparkin, se kehittäisi luovuutta ja lopputulos olisi persoonallinen. Paras idea voitaisiin vaikka palkita kunnittain. Uskon että tämä koulussa opittu käytäntö tarttuu ja sitä monet soveltaisivat myös kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti