Minä ostan siksi että se on eettisesti tuotettua, antibioottien
käyttö eläimille on rajoitettu, niissä ei ole kasvinsuojeluaineiden jäämiä,
niitä ei ole kasvatettu väkilannoitteiden voimalla, niiden maku on aitoa, ei ole lisäaineita. Ostan
mieluimmin kotimaista luomua, koska se tuo työtä Suomeen. Esimerkiksi Pekan
Leipä valmistaa suomalaisesta luomurukiista ruisleipää ja vie valmiit tuotteet
Saksaan. Ennen Suomesta vietiin ulkomaille viljaa, nyt viedään täällä jalostettuja
viljatuotteita. Ulkomailla arvotetaan Suomen yöttömässä yössä kasvatetuista
raaka-aineista valmistettuja luomu-tuotteita.
Väite että luomuruoka on keskimäärin 30% kalliimpaa on
väärä, vanhentunut tieto. Kun luomutuotannon voluumi kasvaa, logistiikka
oikenee ja hintaa halpuutetaan, luomutuotteiden hintaero perinteisesti
tuotettuun ruokaan kapenee. Esimerkit Keski-Euroopasta osoittavat että jatkossa
hintaero on 0-10% ja tämä lisäkate kuuluu tuottajalle, ei välittäjille.
Suomessa luomutuotteiden myntti viime vuonna oli yli 250
miljoonaa euroa ja se kasvoi +6% , kun päivittäistavarakaupan kasvu oli 0%.
Terveellisemmän ruoan puolesta, Luomupekka Rusila
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti