keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Miksi ostaisin luomua?


Minä ostan siksi että se on eettisesti tuotettua, antibioottien käyttö eläimille on rajoitettu, niissä ei ole kasvinsuojeluaineiden jäämiä, niitä ei ole kasvatettu väkilannoitteiden voimalla, niiden maku on aitoa, ei ole lisäaineita. Ostan mieluimmin kotimaista luomua, koska se tuo työtä Suomeen. Esimerkiksi Pekan Leipä valmistaa suomalaisesta luomurukiista ruisleipää ja vie valmiit tuotteet Saksaan. Ennen Suomesta vietiin ulkomaille viljaa, nyt viedään täällä jalostettuja viljatuotteita. Ulkomailla arvotetaan Suomen yöttömässä yössä kasvatetuista raaka-aineista valmistettuja luomu-tuotteita.

Väite että luomuruoka on keskimäärin 30% kalliimpaa on väärä, vanhentunut tieto. Kun luomutuotannon voluumi kasvaa, logistiikka oikenee ja hintaa halpuutetaan, luomutuotteiden hintaero perinteisesti tuotettuun ruokaan kapenee. Esimerkit Keski-Euroopasta osoittavat että jatkossa hintaero on 0-10% ja tämä lisäkate kuuluu tuottajalle, ei välittäjille.

Suomessa luomutuotteiden myntti viime vuonna oli yli 250 miljoonaa euroa ja se kasvoi +6% , kun päivittäistavarakaupan kasvu oli 0%.

Terveellisemmän ruoan puolesta, Luomupekka Rusila


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti