sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

 



Lahden Myllysaaren kehittäminen

Nykyisin Myllysaaren kiinteistöineen omistaa Lahden Purjehdusseura ry, jonka omistukseen saari siirtyi 1910. 1900-luvun alussa saaressa oli Ali-Köllin tilan mylly, josta saari on myöhemmin saanut nimensä. Paviljonki saareen valmistui 1910 ja sen suunnitteli arkkitehti Uno Alanco. Saaren laitureita on uusittu. Ravintola kommodorissa on ollut monta toimijaa, pyörittäjää. Viimeisimmät yrittäjät Anssi Jokinen ja Juha Lehtinen aloittavat 1.5.2021. Myllysaari on luonnonkaunis paikka, sieltä löytyy yli 100 jalopuuta, jotka on 1930 luvulla istutettu. Moni on ihmetellyt miksi siitä ei ole tullut suositumpi ja miksi yrittäjät eivät ole siellä menestyneet? Toivon että uudet yrittäjät ovat pitkäjänteisiä, kärsivällisiä ja innovatiivisia. Toivon heille menestystä näiden kehittämisideoitteni saattelemana.

Yrittäjien tavoitteena tehdä saaresta jalkarantalaisten ja muidenkin ”olohuone” ja paras ravintola Kommodori. Pihapelejä lapsille ja aikuisille, nykyaikainen ulkohuussi, luontopolku, grillikatos, mato-ongintapaikka (vapoja, matoja), vuokrattava vene, pari kanoottia, vesiskootteri, pari läskipyörää, 2 saunaa, ruokalistalla vain läheltä luomu- ja lähiruokaa, joiden tuottajista kerrotaan tarinoita ruokalistoilla. Tehdään yhteistyötä ympäristön eri yhdistysten kanssa (Pursiseura, Jalkaranta Seura, Partio, Martat, Seniorit, Kalastajat jne.) Järjestetään yhteistyössä tapahtumia, koulujen päätös, vappu, juhannus, syyssato, Venetsialaiset, Myllysaaren mestaruuskisoja (saaren ympärisoutu, lasten onkikisat, tikanheitto, mölkky), tehdään erilaisia elämyspaketteja joita markkinoidaan Visit Lahden sivuilla, josta esimerkiksi Lahden hotellien vieraat ne helposti löytävät.

Lahden satamasta: Reittialuksen reitille lisätään, neuvotellaan Myllysaaren satama, sovitaan yhteistyöstä sataman venetaksin ja  saunalautan kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti