maanantai 11. tammikuuta 2021

 



Heinolan raviradan visio?

Mikä on Heinolan päättäjien visio raviradalle? Jos sitä ei ole, esitän että sellainen laaditaan. Tässä suunnittelijoille ideoita ja rakennuspalikoita.

Raviradan hiihto- ja jääpuisto

Hiihtäjät ovat jo osoittaneet, että raviradan hiihtolatuja tarvitaan varsinkin hiihtokauden alkuun. Sieltä on hyvä ikäihmisten hakea tasapainoa ja kuntoilijoiden kuntoa. Siellä voisi järjestää myös hiihtokouluja aloittelijoille. Sen jälkeen on turvallista siirtyä metsäladuille. Uskon että myös Peltosen suksitehdas ja joku yhdistys (kioski, makkaranpaisto, nokipannukahvit) voisi hyödyntää aluetta. Eli tarvitaan alkuun tykkilumilatuja ja se merkitsee, että tarvitaan vettä ja lumitykki. Jos ei ole varaa hankkia omaa tykkiä, voisi neuvotella Opiston kanssa yhteistyötä. Jos ei ole varaa vain tykkiä varten järjestää vesijohtoa, sillä pitää olla muutakin käyttöä.

Raviradan keskelle jäädytetään luistelukenttä ja Heinolan Latu rakentaa reunoille pari jääliukumäkeä ja napakelkan sekä veistää muutaman jääveistoksen. Sitten hankitaan, vuokrataan huoltokontti, jossa WC ja luistimien vaihtotilat, huoltotilat. Lisätään valaistusta. Näin koko perheen hiihto- ja jääpuisto on valmis. Sopii hyvin terveysliikuntakaupunkiin. Tämä on investointi tulevaisuuteen ja terveyteen.

Miten aluetta hyödynnetään kesällä? Voidaan järjestää Suomen ensimmäiset läskipyörien ja maastopyörien (ilman akkua ja akun kanssa sarjat) SM-kisat. Vesijohtoa voisi käyttää radan kasteluun. Radalla voidaan jatkaa ponikisojen järjestämistä. Raviradan keskellä voisi järjestää  mölkkykisoja, puulaakikisoja, SM-kisoja. Siellä olisi myös muutama kuntolaite. Raviradalla ja lähimaastossa voisi järjestää maastojuoksukisoja eri ikäisille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti