keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Heinolan joulupuuvaloja uusittava






Heinola on Suomen Joulupuukaupunki. Nimityksen vahvisti kaupungin hallitus. Valaistuja joulupuita on jo kaupungin alueella reilusti yli 200. Lisäksi Rantapuistossa on käytävien päällä valomatot. Ensimmäiset joulupuuvalot rakennettiin torin ympärille. Jokaisen puun valaistuksen kustansi joku yritys. Yrittäjille luvattiin että yrittäjän ostamat valot toimivat vähintään viisi vuotta. Joulupuussa on iso valkea tähti jossa on lahjoittajan nimi. Valot asensi Sähkö -Lukkarinen ja virtaa antoi kaupunki. Heinolan Suomen joulupuukaupungin valot sytytti nykyinen presidentti Sauli Niinistö adjutanttinaan kansanedustaja Sanni Grahn- Laasonen. Nyt valot ovat toimineet jo yli seitsemän vuotta. On aika uudistaa.

1.Nykyiset valot riisutaan torin ympärillä olevista puista pois (annetaan lahjoittajille)

2.Puut siistitään ja oksia karsitaan (ovat nyt kuin ”harakan pesiä”)

3.Asennetaan uudet Led-valot oheisen kuvan osoittamalla tavalla, myös torilla oleviin katajiin.

4.Kysytään nykyisiltä yrittäjiltä, lahjoittajilta haluavatko he tulla mukaan valojen uusimiseen, jos ei hankitaan uusi yritys tilalle

5.Kaupungille nimetään vastuuhenkilö joka valvoo ja kehittää joulupuiden valaistusta yhdessä sovitun sähköurakoitsijan kanssa. Hän varmistaa myös että kaupungin mainonnassa ja netissä teema on esillä. Kaupungin rajoille, teiden varsille voisi jouluajaksi virittää lakanan ”Tervetuloa Suomen Joulupuukaupunkiin”

Näin joulutori ja joulupuut saavat uuden ilmeen ja Suomen Joulukaupunki tunnetaan nykyistä paremmin. Heinola erottautuu edukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti