maanantai 26. marraskuuta 2018

Asukkaita ja lapsia lisää?




Moni paikkakunta miettii miten saisi kaupungin, kunnan asukasluvun kasvuun. Koko Suomi miettii miten saada syntyvyys taas kasvuun? Keinoja on esitetty laidasta laitaan. Paljon tuhlataan rahaa markkinointiin ja mainontaa ilman merkittäviä tuloksia. Perusasiat on unohdettu.

Muutto ja syntyvyyden lisääntyminen vaatii että perheen arkiset vetovoimatekijät ovat kunnossa:

1.Pitää olla työpaikka, mieluiten kokoaikainen työ tai/ja etätyömahdollisuus. Veroäyri pitää olla kohtuullinen tarjottaviin palveluihin verrattuna.

2.Pitää olla saatavilla kohtuuhintainen asunto, omistus tai vuokra. Asunnon valinta pitää tehdä helpoksi, keskustasta, kyliltä, järven rannalta. Pitää olla tarjolla myös omakotitontteja rakentajille. Turvallisuus on myös tärkeä tekijä.

3.Pitää olla homevapaa päivähoitopaikka lähellä, hyvät varhaiskasvatuspalvelut, pitää olla homevapaat koulut, ei parakkikouluja, hyvät harrastusmahdollisuudet, toimiva julkinen liikenne, riittävät terveydenhuoltopalvelut. Perheellä pitää olla mahdollisuus valita heille parhaiten sopiva lastenhoitomalli.

Kun nämä ovat kunnossa, mieluiten paremmat kuin naapurikunnissa, sitten kannattaa panostaa markkinointiin ja mainontaan ja videon avulla messuesittelyihin. Parhaita mainostajia jatkossa ovat tyytyväiset asukkaat, perheet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti