tiistai 20. marraskuuta 2018

Heinola, Suomen senioreiden kaupunki





Heinolan kamppailee laskevan väestökehityksen ja hupenevien työpaikkojen kanssa. Näyttää siltä että satojen uusien työpaikkojen synnyttäminen on vaikeaa. Opiskelupaikat ovat vuosien saatossa vähentyneet ja nuorien osuus pienenee. Ekaluokkalaisten määrä vähenee. Mitä voitaisiin kehittää?

Tehdään Heinolasta Suomen senioreiden kaupunki, ”Paratiisi”. Heinolahan on jo Suomen Joulupuukaupunki ja terveysliikuntakaupunki. Monet ruuhka-Suomessa eläköityneet seniorit  kaipaavat rauhallisuutta, turvallisuutta, yhteisöllisyyttä, luonnon läheisyyttä, toimivia palveluja, liikuntapaikkoja, hyviä terveydenhuoltopalveluja, kylpyläpalveluja, hyviä liikenneyhteyksiä pääkaupunkiseudulle, kulttuuripalveluja, Suomen Urheiluopiston ja Jyränkölän palveluja, vilkasta yhdistystoimintaa jne. Heinolasta löytyy näitä kaikkia. Miten nämä vahvuudet saadaan toimimaan? Monella seniorilla on hyvä eläke josta he maksaisivat veronsa Heinolaan ja käyttäisivät kauppoja ja monipuolisia hyvinvointi- ja matkailupalveluja. Senioreiden lapset ja lapsenlapset vierailevat Heinolassa ja osa heistä ihastuu Heinolaan ja haluaa muuttaa. Osa kertoo kavereilleen kuinka kiva asuinpaikka hänen vanhemmillaan ja isovanhemmillaan on. Heinolan maine kasvaa.

Tehdään ”Heinola paketti” eläköityville ja muuttoa suunnitteleville senioreille. Pakettia esitellään omilla nettisivuilla, messutapahtumissa ja aina kerran vuodessa Helsingin Sanomien sivulla. Paketista tehdään noin 15 minuutin esittelyvideo, jota esitellään mm. kesäteatterissa, eläkeläistilaisuuksissa, netissä jne.

-Kerätään omille nettisivuille Heinolan keskustan, rantojen ja kylien myynnissä ja vuokrattavissa olevat   asunnot. Tehdään valinta helpoksi.

-Sivulla kerrotaan Heinolan palvelutalotarjonta ja uusien rakentamisaikataulut

-Tarjotaan muuttajille muuttoapua, tehdään muutto helpoksi: pintaremonttiurakoitsija, siivousfirma, huonekalukauppa, nimetään ”Muuttokummi” jostakin yhdistyksestä joka auttaa muuttajaa aluksi arjen askareissa. Hankitaan ”Tervetulosetelit” esim. ruokakaupasta, ruokaravintolasta, parturi-kampaajalta, jalkahoitajalta, hierojalta, pankilta, kesäteatterilta, museolta, kylpylältä, uimahallilta

-Kaupunki järjestää vuosittain muuttajille ”Tervetuloiltapäivän” jossa mm. museo, yhdistykset  ja kaupunki esittelevät toimintaansa sekä nettipalvelujaan senioreille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti