lauantai 27. tammikuuta 2018

Mitä pahaa työttömien aktivoinnissa?
Mitä pahaa on työttömien aktivoinnissa? kirjoitti lähihoitaja Arja Lankinen 27.1. Hesarissa. Olen hänen kanssaan samaa mieltä. Miksi koetaan jonkinlaisena rangaistuksena se, että ihminen on edes hiukan nähtävä vaivaa elantonsa eteen? Oikeuksia pitää olla vaikka kuinka, mutta ei mitään velvollisuuksia. Tästä ei voi seurata mitään hyvää. Vihreiden entinen kansanedustaja  Paloheimokin totesi että ollaan menossa ”paapomisyhteiskuntaan”

AY-väelle näyttää olevan vaikeaa ymmärtää että vaatimalla aktiivimallin kumoamista, he vaativat eduskunnan demokraattisin perustein hyväksymän lain kumoamista. Lakko on poliittinen.  AY-väki on pahasti jälkijunassa. Palaute olisi pitänyt antaa lain valmisteluvaiheessa, kuten tekivät 2015 pakkolakien kohdalla. Mitään ei ole opittu. Hallituskin on todennut että toteutuksessa esiin tulevat ongelmat korjataan. Tätä edellytti myös eduskunta hyväksyessään lain. Työttömyyden vähentämiseksi kaikki keinot ovat tarpeen. Tuleva lakko ei vähennä työttömyyttä.


Poliittiset lakot on tarkoitettu poliittisia päättäjiä vastaan ja tässä tapauksessa vielä kerätä ääniä jatkossa SDP:n laariin. Opposition ”kärki tylsyy”, kun talous elpyy ja työttömyys vähenee. Valitettavasti näistä lakoista laskun maksaa täysin osattomat tahot. Tällä kertaa raskaimman taakan kantavat yritykset, joiden tuloihin yhden päivän lakkokin iskee ison loven. Me kansalaisetkin joudumme kärsimään lakosta kun bussi jää tulematta räntäsateisena aamuna. Nämä vuosien ongelmat ovat seurausta Euroopan jäykimmistä työmarkkinoista. Kaikki tietävät mitä pitäisi tehdä, mutta rohkeat tekijät puuttuvat. Pientä valoakin on näkyvissä. Lauri Ihalainen esittää että SAK aloittaa tiekartan laatimisen paikalliseen sopimiseen. Toivon että esitys konkretisoituu toimenpiteiksi. Myös kansanedustaja Eero Lehti esitti hyviä, perusteltuja korjaustoimenpiteitä AlfaTV:ssä 23.1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti