lauantai 3. helmikuuta 2018

Urheilukaupunki Lahti 2030?


Ville Skinnarilla oli ansiokas kirjoitus ESS 3.2. Lahden visioista urheilukaupunkina. Lisäisin kuitenkin tuohon 2030 Master Plaaniin pari asiaa jotka on otettava huomioon suunnittelussa. Ensimmäinen asia on ilmastonmuutos. Jos talvet lämpenevät ja tulevat epävakaiksi, miten se otetaan huomioon? Meneekö talviurheilun investoinnit hukkaan? Mitä maksaa keinojään, keinolumen ja keinonurmen teko ja ylläpito? Onko se ympäristöystävällistä? Onko Suomessa sään puolesta riskittömämpia paikkaoja talviurheilukeskukselle?

Toinen asia jonka lisäisin Master Plaaniin 2030 on lähiympäristö, Pajulahti, Vierumäki, Vesistö ja luonto. Vai oliko Skinnarin suunnitelmissa jo Heinola sulautunut Lahteen? Hän puhui pirstaloiduista nykysuunnitelmista, muttta jätti nämä lähialueet huomioimatta. Tämä liikuntakolmio Salpausselkä-Pajulahti-Vierumäki antaa hyvän alustan ja pohjan uudenlaisen urheilukeskuksen kehittämiselle. Suunnitelmassa on myös huomioitava suuri yleisö, minkä takia he tulevat urheilukeskukseen? Jotta yleisö viihtyisi urheiukeskuksen Salpausselkä-Pajulahti-Vierumäki ympäristössä useita päiviä, heillekin pitää järjestää muutakin tekemistä kuin kisojen katsomista esim. elämysmatkoja upeassa, puhtaassa luonnossa, harjuilla ja vesistössä.Yrityselämä on otettava vahvasti mukaan jo suunnittelussa.

Mediatalo Esan vaatimuksesta tekstiä havainnollistamat kuvat piti poistaa, vaikka niitä ei käytetty kaupallisiin tarkoituksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti