tiistai 23. tammikuuta 2018

Vaihtoehtoja EU:n jäsenmaksujen nostolleEU:n ylin johto ehdottaa jäsenmaksujen nostoa Britanian lähdön seurauksena. Nyt myös Kauppakamarin uusi johtaja Juho Romakkaniemi joka tulee Suomeen EU:n kabineteista, ”lihapatojen” ääreltä, ehdottaa että Suomen pitää hyväksyä jäsenmaksujen korotukset. Rummukkaniemi haluaa siis turvata kavereilleen EU:ssa tuhdit palkkapussit jatkossakin.

Britanian lähtö jättää EU:n budjettiin noin 11-15 miljardin euron vajauksen vuosittain. Jäsenmaksujen korottaminen on liian helppo tapa korvata vajaus. EU:n virkamiehet kyllä käyvät jäsenmaita neuvomassa ja vaatimassa taloutta kuntoon, mutta eivät saa omaa talouttaan tasapainoon ilman veronkorotuksia.

EU:n parlamentin jäsenmäärää tulee pienentää Britanian lähtijöiden määrällä. Tukien maksu lopetettava niille jäsenmaille jotka eivät toteuta yhdessä sovittuja pelisääntöjä, siksi ajaksi kun palaavat ruotuun (esim. Puola, Unkari). Lopputili niille virkamiehille jotka suunnittelevat esimerkiksi että Suomessa ei saa myydä käyriä kurkkuja, Suomessa ei saa saunoja lämmittää puilla, Suomessa ei saa käyttää tervaa jne. EU:ssa pitää keskittyä isompiin asioihin. Esimerkiksi vuosia sitten on ehdotettu  että Afrikkaan perustetaan toimivia pakolaiskeskuksia joista voidaan hallitusti ottaa pakolaisia Euroopan maihin. Mitään ei ole tapahtunut. Hallitsematon pakolaistulva kasvaa ja salakuljettajat putsaavat pakolaisilta viimeisetkin rahat. Osa hukkuu Välimereen.

EU:n ei kannata haikailla laajentumista, eikä liittovaltiota, eikä yhteistä budjettia ennen kuin EU:n oma  ja jokaisen jäsenmaan talous on turvallisella tasolla ja kaikki noudattavat yhteisiä pelisääntöjä. Näyttää siltä että ylimmät virkamiehet ja parlamentti elävät kuplassa, he eivät tunnista mitä lattiatasolla tapahtuu. Raha sokaisee. He nostavat ylisuuria palkkoja ja odottavat mahtavia eläkkeitä ja luulevat että vain he siellä Brysselissä osaavat ratkaista Euroopan ongelmat. Työteho ja tulokset  eivät vastaa juhlapuheita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti