sunnuntai 23. toukokuuta 2021

 



Lahden Kariniemen laelle toivotaan kesäravintolaa

Lahden Seudun Uutisissa viikolla 20 toivotaan Kariniemen laelle kesäravintolaa. Silloin kun siellä 1950 luvulla oli ravintola ja laululava, alapuolella oleva satama oli silloin aivan toisen näköinen kuin nyt, puuteollisuuden vallassa. Satamassa ei ollut kesäravintoloita. Nyt on kesäravintoloita, kahviloita, laivaravintoloita joka sormelle. Olen jo monta kertaa esittänyt, että olemassa oleva Kariniemen kesäteatteri herätetään henkiin. Siellä on istumapaikkojakin lähes 400, esiintymislava ja vieressä kesäkahvila. Siellä voi pitää kaivattuja konsertteja, lauluiltoja, juhlia, harrastelijoiden toimesta kesäteatterinäytöksiä jne. Ei tarvitse aina rakentaa uutta, vaan hyödynnetään jo olemassa olevaa. Jos rahaa on kesäteatterin voisi kattaa Heinolan kesäteatterin tapaan, kevyesti.

Olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että taiteilija Olavi Lanun töitä pitäisi paremmin hyödyntää, siistiä ympäristöä, parantaa opastusta ja rakentaa suunnitellut kuntoportaat satamasta Lanun puistoon, ne palvelevat kuntoilijoiden lisäksi Lanun puiston kävijöitä ja matkailijoita. Kariniemen laella olevaa tyhjää kenttää pitää hyödyntää. Sinne voisi rakentaa betanque- ja mölkkykentän ja muutaman kuntolaitteen (puusta). Siellä voisi pitää mootorisahaajien puunveistokisat ja syntyneet taideteokset jäisivät sinne perustettuun puupuistoon. Puupuisto täydentäisi Lanun puistoa ja kunnioittaisi sataman perinteitä. Lanun puistossahan on myös erikoisia puita, jotka on esitelty opasteessa.

Haastan Kariniemen ja lähialueen yhdistykset mukaan talkoisiin kehittämään Kariniemen ja Pikku-Vesijärven ympäristöä yhdessä kaupungin virkamiesten kanssa. Yhdessä olemme enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti