keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Luomun ja lähiruoan esitaistelija





Maanviljelijän vanhin poika Nastolasta, synt. 1944 Urheiluopistolla Vierumäellä

1.S-Ryhmän ympäristöohjelman synnyttäjä, aloittaja (S-Ryhmässä 1968-2002)

   -Luomuliiton eka tunnustus luomukaupasta, Sokos elintarvike, Helsinki
   -Ekat kierrätyspisteet/EKO-pisteet pääkaupunkiseudun S-markettien pihalle
   -Ekat luomu -osastot pääkaupunkiseudun S-Marketteihin (yli 100 luomutuotetta)
   -Luomuosaston hoitajien vuosittaiset valmennuspäivät (Luomu-laulu/kasetti)
   -Luomu-videon teko myyjille ”Miksi luomu maksaa enemmän ja miksi siitä
    kannattaa maksaa enemmän?” luomutiloilta ja kaupasta
   -Kauppakeskus Jumbon Prismaan perustettiin Luomu-Lähiruokatori
   -Luomuliiton hallituksen jäsen ja Luomulehden toimituskunnan jäsen

2.Suomen Luomupekka Oy, 2002 - 2020            (yhden miehen yritys)

   -Toteutettiin Karjalan Messut Joensuussa, jossa iso luomu-lähiruokaosasto
   -Olin eduskunnan lähiruokatyöryhmän jäsen ja EU:n luomuryhmän etäjäsen
   -Valmennettiin yli 200 lähiruoan ja luomun pientuottajaa teemalla ”Miten saa
     saan tuotteeni kaupan hyllylle”
   -Valmennettiin Jumbon Citymarketin henkilökunta kolmena vuonna Suomen
     Parhaaksi luomukaupaksi
    -Synnytettiin Lähiruokatori- ja ravintola Heila Heinolaan
    -Lukuisia luentoja ja lehtikirjoituksia luomu -ja lähiruokateemasta
    -Kirja ”Luomupekan jäljet Suomessa 1944-2014”




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti