lauantai 25. tammikuuta 2020

Miksi tehdään toinen SUMPPU?






Lahden uusi linja-autoasema on kallis SUMPPU asiakkaiden ja linja-auton kuljettajien käyttäjien mielestä. Nyt ollaan tekemässä toista SUMPPUA, bussiterminaalia Trion eteen.
Oletan että kaikkien tavoitteena on joukkoliikenteen suosiminen, tämä merkitseen näiden SUMPPUJEN ruuhkien kasvamista. Virkamiesten mielestä tavoittteena on kustannustehokkuus, ei siis asiakasystävällisyys, käytön helppous. Kolmen-neljän minuutin bussimatkan lyheneminen on tärkeää bussiyrittäjille, mutta ei käyttäjille, jos se merkitsee vaikeampaa sumppua kuin nyt.

Torin ympäristön yrittäjät valittivat asiakaskatoa toriparkin alkuvaiheessa. Nyt tällä ratkaisulla yrittäjien ahdinko syvenee. Menestyvän, elävän kaupungin sydän on TORI .
Nytkin sydän sykkiin vain kerran kuukaudessa, markkinapäivinä ja muutamissa tapahtumissa. Mielesstäni torin reunalta voidaan hyvin ottaa yksi bussikaistallinen tilaa toimivalle bussiterminaalille. Bussiterminaali torin laidalla hyödyntää torin ja ympäristön yrityksiä ja on käytännöllisempi, tilavampi bussimatkustajille. Siitä ei tule sumppu. Kaupungin sydämen, torin kehittämiseen kannattaa panostaa varsinkin nyt torikaupan murroksessa. Lasten luistelukaukalo on hyvä. Kesäksi saatava vastaavanlainen vetonaula lapsille. Tori voisi olla lahtelaisten olohuone jossa tavataan tuttuja ja vieteetään laatuaikaa.Vaikuttaa siltä että Trion kiinteistön omistajat ovat saaneet virkamiehet puolelleen. Virkamiesten pitäisi olla palkanmaksajansa eli veronmaksajien, käyttäjien puolella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti