tiistai 3. syyskuuta 2019

Ajankohtaista sieltä täältä


Keskustan puheenjohtajakisa. Antilla on rasitteena tuomio, joka on sovitettu, mutta kilpailevat puolueet, ehdokkaat ja lehdistö nostavat sen aina esille ennen vaaleja. Valmentajakurut kertovat taas että epäonnistumisista oppii eniten. Onko Antti oppinut? Uskon että Katrin johdolla keskusta voisi nousta suosta. Hän on kotoisin pohjois-Suomesta, ei ruuhka-Suomesta eli uskon että maaseudun ääniä sataa laariin. Katrin ikä taas vetoaa nuoriin, samaistuvat. Mielestäni tässä tilanteessa jossa ”Äijät” ovat vetäneet keskustan suohon, sieltä nousu parhaiten tapahtuisi nuoren, kielitaitoisen esiintymiskykyisen, naisen johdolla, jolla on ”puhtaammat” paperit kuin Antilla.

Ympäristöpääkaupungin 2021 projektijohtajan valintaprosessi oli farssi. Hallituksessa puolueiden”johtajajäärät” hiljaisesti hyväksyivät kaupunginjohtajan kaavailut. Osa ”jääristä” ei muistanut informoita puolueensa valtuutettuja. Osa rivivaltuutetuista huomasi että tässä on nyt paikka kerätä irtopisteitä itselle, ei Lahdelle. Tämä taas kerran osoittaa se että ensi oma etu, sittten puolueen etu ja vasta sitten kaupungin etu. Tehtävään pitää valita pätevin puoluejäsenyydestä välittämättä.

Kunnioitettu ja arvostettu valmentajakuru Erkka Westerlund kertoi että hän on eniten oppinut virheistään. Kaiken menestymisen ydin on oppiminen. Hän on viime suosina paljon valmentanut johtajia yrityksissä. Hän totesi että virheistä ja onnistumisista oppiminen toimii niin jääkiekossa kuin yrityselämässäkin.
Suomessahan on sitkeässä käsitys että jos yrittäjä on tehnyt konkurssin, hänen otsallaan on lupuelämän epäonnistujan merkki. Muualla maailmassa arvotetaan konkurssista saatua kokemusta ja oppia.

Päijät-Hämeen Keskussairaalan tilanne huolestuttaa. Säästöjä haetaan johtajia vaihtamalla ja yt-neuvotteluilla joka vuosi. Pitää vihdoin löytää uusia lääkkeitä, vanhat eivät toimi. Moni on sitä mieltä että keskijohtoa ja päälliköitä on liikaa. Niiden vähentäminen on vaikeaa, ”kuka sitä nyt kaverin ja omaa oksaa sahaa?” Mielestäni hallituksen tulisi päättää ja poistaa yksi organisaatiotaso ja siirtää sieltä halukkaat ja päätöksentekoa lattiatasolle. Pakosti pienempiä terveyskeskuksia on lopetettava. Tilalle pitäisi kehittää liikkuva terveyskioski, myymäläautomalli joka liikkuisi lopetetun terveyskeskuksen alueella esimerkiksi kerran viikossa. Se voisi toimia myös yrittäjäpohjalta. Sen reittejä olisi helpompi muuttaa kysynnän mukaan. Uskon että autolla olisi kysyntää myös Iitin moottoriradan isoissa tapahtumissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti