maanantai 24. syyskuuta 2018

Moottorisahaveiston SM-kisat Heinolassa 5-6.10.2018
Moottorisahaveistäjät koontuvat 5-6.10.2018 Heinolaan, Citymarketin parkkipaikalle mittelemään taitojaan lajin SM-mestaruudesta. Aikaisemmin nämä kisat ovat olleet pääsääntöisesti itä-ja pohjois Suomessa, nyt ne ovat ensi kertaa ”ruuhka”Suomessa, Heinolassa. Kisat myöntää Puunveistäjät ry. Perjantaina kisataan pikakisa klo 15 alkaen, jossa  kahdessa ja puolessa tunnissa veistetään noin 90 cm pitkästä ja halkaisijaltaan noin 80-90cm puuaihiosta omavalintainen taideteos. Nämä taideteokset myydään huutokaupalla lauantaina klo 12 alkaen. Lauantaina veistetään klo 9-17.30, 190cm pitkää puuaihioita. Teema ”Metsän elämää”. Puuaihiot toimittaa Versowood Oy Vierumäeltä. Tuomaristo valitsee parhaat työt ja palkintojenjako on paikan päällä klo 18. Tuomariston arviointikriteerit ovat: taiteellisuus, sahan käsittely ja työn tekninen toteutus, annetun materiaan hyväksikäyttö ja puun ominaisuuksien ymmärtäminen (kestävyys), teeman toteuttaminen (metsän elämää), uusien perinteistä poikkeavien ratkaisujen ja aiheiden hyvä ja ilmeikäs käyttö. Tuomariston pj. kauppias Risto Veijanen, siht. Marika Wallden Puunveistäjät ry:stä, sisustusarkkitehti Piritta Peltola ja kaupunginjohtaja Jari Parkkonen ja metsuri Markku Luukka. Myös kilpailijat valitsevat omasta mielestään parhaan työn. Lisäksi SM-taideteokset ovat Citymarketin käytävällä ihailtavana ja äänestettävänä 14.10.saakka, äänestäjien kesken arvotaan yksi veistos ja kahvipaketteja. Veistoksista voi myös tehdä ostotarjouksia Citymarketin neuvontaan.

Heinolan ja lähiympäristön yrittäjiä on pyydetty mukaan tapahtumaan esittelemään ja myymään tuotteitaan. Heinolan kaupungin teltalla esitellään mm. uuden lukion piirustuksia ja vapaita omakotitalotontteja ja esitellään seuraava kesän teatterikappale. Mega- Auton hyötyajoneuvojen esittely ja koeajo. Lipan alle tulee KIRPPIS.

Ohjelmalavalla esiintyvät mm. Vihtori Koskinen, Jouko Keskinen, Luomulikka ja Halvatun Papat. Mukana menossa myös ”Vanhan savotan kämppäkauppa” ja orkesteri ”Enso kusetti”. Tapahtumassa esitellään puunkorjuutekniikkaa 1950 luvulta ja 2000 luvulta. Ihailtavana on myös vanhoja traktoreita 1950-60 luvulta. Kauppias tarjoaa perjantaina kuumaa grillimakkaraa sinapin kera ja lauantaina hernerokkaa Pekanleivän kera. Järjestelyistä, järjestyksestä ja tarjoilusta vastaavat LC- Siltojen veljet ja siskot.  Veistäjien, kilpailijoiden ilmoittautuminen kisaan päättyi 1.7.2018. Kisaan valittiin ilmoittautuneista 12 parasta, lähetetyn CV:n perusteella. Kolme parasta palkitaan, kahdelle tunnustuspalkinto, kaikille osanottajille kaupungin tuotekassi (sis. kaksi teatterilippua, Heinola tuotteita, esitteitä) ja Heinola Seura lahjoittaa jokaiselle Heinolan postikorttikirjan.

Keskusta, turistipysäkiltä linja-auto lauantaina klo 10 alkaen joka täysi tunti tapahtumapaikalle ja takaisin
                                                                                                                                                               Yhteistyökumppaneina ovat: Versowood oy, Citymarket, Rismator oy, Pelkkakivi oy, A- Automaattipesula, OP- Päijät-Häme, Hotelli Tukkijätkä, MaCala oy kahvila-ravintolat, Heinolan Yrittäjät, Heinolan Kaupunki, Heinolan Vanha Apteekki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti