tiistai 10. lokakuuta 2017

Heinolassa muutosjohtajavaje


Hatunnosto kaupunginjohtaja Jussi Teittiselle rohkeasta, oma-aloitteisesta päätöksestä luopua Heinolan kaupunginjohtajan tehtävästä. Hän ymmärsi että hänellä ei ole muutosjohtajan vaatimia taitoja ja tahtoa. Varmasti toinen vaikuttava tekijä oli Heinolan johtavien virkamiesten, päättäjien, luottamushenkilöiden yhteistyö vaikeiden edessä olevien päätösten läpiviennissä. Uskon että tämä näkemys vahvistui  budjettikokouksessa Tallinnassa. Myös tarkastuslautakunnan aktivoituminen loi lisäpaineita.

Päättäjiä jotka aikanaan valitsivat Teittisen pitää nyt katsoa peiliin. He halusivat valita lupsakan, kokeneen miehen, poispotkitun muutosjohtajataitojaan näyttäneen kaupunginjohtajan jälkeen. Itse, muutaman muun valtuutetun kanssa olisimme valinneet nuoremman miehen joka olisi heti muuttanut viisihenkisen perheensä Heinolaan. Hänellä oli eniten muutosjohtajaominaisuuksia tarjolla olleista henkilöistä ja nuoruuden intoa, näyttöhaluja.


Kehitystä ei tapahdu ilman muutosta. Nyt Heinolan pitää osata hyödyntää tämä tilanne. Pitää etsiä oikea, kokemusta omaava muutosjohtaja, jolla on vahva tahto saada muutosta aikaan. Se ei löydy talon sisältä. Nämä viimevuosien kaupunginjohtajien pompottelut Heinolassa vaikuttavat varmasti hyvien hakijoiden kiinnostumiseen. Uuden johtajan valinnan yhteydessä on myös sovittava siitä mitä muutoksia uusi johtaja esittää organisaatioon ja niitä muutoksia päättäjien pitää tukea. Kuten menestyvissä yrityksissäkin toimitusjohtaja luo organisaationsa ja johtoryhmänsä sellaiseksi, jolla hän uskoo muutokset ja tavoitteensa toteutuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti