keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

S-Ryhmän ruokamanifesti


S- Ryhmä sitoutuu omalta osaltaan tekoihin, jotka nivoutuvat ruokateesien hahmottelemiin tulevaisuudenkuviin. S- Ryhmä haastaa kaikki ruokatoimijat mukaan, tavoitteena tehdä Suomesta kekseliäin ja kiinnostavin ruokamaa. Koko maailmassa. Yhdessä. Tulevaisuutta ei kukaan pysty tarkalleen ennustamaan. Mutta siihen voi ja siihen kannattaa kaikkien vaikuttaa.

Minun mielestäni merkittäviä toimenpiteitä, teesejä  S- Ryhmän ruokamanifestissa ovat:

1.S-Ryhmä sitoutuu parantamaan tuoreen kotimaisen kalan saatavuutta yhteistyössä kalastajien ja kalankasvattajien kanssa. Tuore järvikala halutaan kaikkien asiakkaiden ulottuville. Yksi tavoitteista on että tonnikalapurkki vaihtuu kuluttajien pöydässä särkipurkiksi. Miksi? Siksi että siinä on järkeä.

2.Lähiruoalla ja luomulla on vahva asema. Luomu kriteerit ovat jo lähtökohtaisesti tiukkoja, lähiruoassa jäljitettävyys on suurempaa. Lähiruoassa välikäsiä on vähemmän ja tuotteen matka kauppaan on lyhyt. S-Ryhmä on jo nyt Suomen suurin luomu ja lähiruoan myyjä.

3.S-Ryhmä haluaa olla radikaali läpinäkyvyyden edelläkävijä ruokatuotteiden toimitusketjussa. S-Ryhmä haluaa pilotoida blockchain -tasoista tuotteiden jäljitettävyyttä omissa toimitusketjuissa.

4.S-Ryhmä ei hyväksy rutiininomaista antibioottilääkitystä ja antibiootirehun antoa terveille eläimille. S-Ryhmä edellyttää, että kaikki omia merkkejä valmistavat, ulkomaista lihaa käyttävät tavarantoimittajat, sitoutuvat S- Ryhmän antibioottien käyttöohjeisiin.

5.S-Ryhmä lanseeraa terveellisiä lastenruokia näyttävästi esille myös myymälöissä. Osana kestävän kehityksen yhteiskuntasopimusta S- Ryhmä tekee ravitsemussitoumuksen, jolla edistetään parempia ruokavalintoja. Jo tänä vuonna Marttaliiton kanssa järjestetään 100 lasten kokki-kurssia yli 1000 lapselle.

6.S-Ryhmä vahvistaa satokausiajattelua; kauppoihin tulee yhä enemmän kauden kasviksia ja reseptejä. S-Ryhmä jatkaa kasvishalpuutusta, jotta kasvisten monipuolinen ja runsas käyttö on mahdollista kaikille.

Rakasta ruokaasi. Tunne se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti