keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Aloite P-valvonnasta Heinolan keskustassa


Ongelma, epäkohta:
Heinolan keskustassa on liikennemerkein rajoitettuja 1-2 tunnin parkkipaikkoja. Ei ole maksullisia pysäköintiautomaatteja eikä ”Parkkipirkkoja”. Liikennemerkkejä ei noudateta kun kukaan ei valvo.
Viikonloppuisin ja tapahtumapäivinä pysäköintipaikoista keskustassa on pulaa joka vaikeuttaa yrittäjien liiketoimintaa ja tämän seurauksena yhä useampi erikoisliike on lopettanut toimintansa.

Ratkaisuehdotukseni:
Heinolan kaupunki ulkoistaa ydinkeskustassa valvonnan Heinolan Kaupunkisydän ry:lle (=yleishyödyllinen yhdistys joka työllistää myös pitkäaikaistyöttömiä) joka vastaa nykyisin torin hoidosta ja valvonnasta. Koulutetut torivalvojat hoitaisivat pysäköinninvalvonnan käytännössä ja Kaupunki suorittaisi tarvittavien valvontamaksujen laskutuksen ja mahdollisten valitusten käsittelyn kaupungin lakimiehen toimesta. Tämä kevyempi vaihtoehto olisi kaupungille ja veronmaksajille edullisempi vaihtoehto kuin se että perustetaan kaupungille oma pysäköinninvalvontayksikkö päälliköineen ja valvojineen. Tämä tehostaisi merkittävästi keskustan parkkipaikkojen käyttöä. Tämä olisi yrittäjäystävällinen ratkaisu. Heinolassa olisi edelleen maksuton pysäköinti kun noudattaa liikennemerkkejä.

Kaupungin lakimies Hannu Sorvalin mielestä pysäköinninvalvonta voidaan toteuttaa esitetyllä tavalla, mikäli päättäjät niin haluavat.

Kuka valtuutetuista ottaa kopin ja vie esitystä eteenpäin?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti