Lahden kauppahallista tulossa ruokailuhalli
Valitettavaa
että Lahden kauppahallin valtaavat erilaiset ruokailukonseptit. Onhan se
tietysti parempi kuin tyhjät tilat. Perinteiset kauppahalliyrittäjät, tuottajat
ovat lopettaneet. Kauppahalleja vaivaa sama ”tauti” kuin toria, perinteiset
kauppiaat lopettavat ja uusia ei ole ilmaantunut. On löydettävä uusi
toimintatapa. Ilahduttavaa että kauppahallissa liha- kala ja juustokauppiaat
ovat löytäneet toisensa ja uusi konsepti on syntynyt. Yhdessä olemme enemmän.
Toivoisin että hallin toiselle laidalle syntyisi vastaava malli, lähiseudun
lähiruoka- ja luomutuottajilta. Muutamat lähituottajat toisivat tuotteensa
halliin ja yksi mukana olevista yrityksistä hoitaisi myynnin ja esillepanon,
tietysti sovittua korvausta vastaan. Esimerkiksi; leipomotuotteet,
vihannes-juurekset-yrtit, lähimyllyn tuotteet, kananmunat, hunaja, sahtivierre,
marjasäilykkeet. Siellä voisi olla myös metrin pöytä myyjälle, joka myy oman
kotipuutarhansa tuotteita ja metsästä kerättyjä tuotteita, Tässä yhteistyössä
säästetään kiinteitä kustannuksia ja henkilöstökustannuksia ja
yhteismarkkinointi on näkyvämpää, tehokkaampaa. Luulisin että hankkeen
käynnistämiseen löytyisi hankerahaa. Hallin ja torin yrittäjien yhteistyö
koituisi varmasti molempien hyväksi. Yhteistyömalli voisi olla Heinolan Lähiruokatori Heilan malli. Yhdessä olemme enemmän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti