maanantai 20. helmikuuta 2023

 


                                                                                   Haloo toimittajat

Miksi toimittajat vaalikentillä kyselevät vain ”mistä leikkaatte”? Poliitikot vastaavat vaikutuksiltaan mitättömillä leikkauslistoillaan ja kertovat mistä eivät ainakaan leikkaa. Leikkauksista on tullut kirosana poliitikoille. Toimittajat voisivat paremmilla kysymyksillään ohjata keskustelua oikeaan suuntaan ja kuulijoita, äänestäjiä kiinnostaviin kysymyksiin ja vastauksiin. Esimerkiksi; laittakaa tärkeysjärjestykseen säästöt; koulutuksesta, maahanmuutosta, velanotosta, yritystuista, asumistuesta ja puoluetuista? Mistä byrokratiaa pitää eniten vähentää; hallinnosta, lupien myöntämisestä, verotuksesta, päällekkäisyyksistä. Mistä lisätuloja valtiolle? Paremmat toimintaedellytykset yrityksille ja investoineille Suomeen, haittaveroista, veronkorotuksista, uusista vientituotteista, pysyvistä kulusäästöistä, esim. eduskunnan ja hallituksen palkat jäädytetään seuraavan hallituskauden ajaksi. Miten hyödynnetään vihreää siirtymää ja energiaomavaraisuutta? Tukea, keppiä, porkkanaa?

Esimerkiksi sote-kustannuksista voidaan säästää, ei leikkaamalla vaan tuottamalla palvelut uudella, edullisemmalla tavalla ja hyödyntämällä yrittäjien tarjoamia palveluja. Koulusektorin tulokset ovat huonontuneet. Tuloset eivät parane vain rahoitusta lisäämällä ja toisia syyttelemällä. Tarvitaan korjaustoimenpiteitä, osa hallinnon virkamiehistä,  johtajista vaihdettava, PTS suunnitelmat korjattava, lattiatason korjaustoimet sovittava opettajien kanssa esim. kännykät pois tunnilta, myös 4 ja ehdot työkalupakkiin, opettajien kunnianpalautus.

Toimittajien pitää vaatia vastausta kysymykseen, eikä hyväksyä kysymyksen kiertämistä ja puolueohjelmien, korulauseiden toistamista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti