perjantai 13. toukokuuta 2022

 



Mikä on kaupungin investointien tärkeysjärjestys?

Törmäsin sauvakävelylenkillä 12.5. Hyppyrimäen laavulla isoon siltatyömaahan (kuva laavun edestä) hiihtolatuja varten. Ihmettelin perusteita, vanha ylikulkusilta toimi hyvin. Uusiminen maksaa varmasti satoja tuhansia. Samaan aikaan sain tiedot, että kaupungilla ei ole rahaa kustantaa hyppyrimäen näköalahissin luokse lipunmyyntikoppia. Eikö hyppyrimäet ole kaupungin maamerkki yksi vetovoimatekijä matkailijoille? Monet matkailijat haluaisivat kokea saman näkymän kuin rohkeat mäkimiehet hyppyrimäen huipulla. Lipunmyyntikopin ei tarvitse olla arkkitehdin piirtämä, senhän voisi tehdä, vaikka vuokrakontista.

Salpurin kisat ovat kerran vuodessa, maallikon mielestä uuden ylikulusillan rakentaminen ei ole välttämätön. Samaan aikaan lopetetaan turvallisia kyläkouluja sadantuhannen kustannuksen takia. Lahden väkiluku kasvaa kituuttaen. Kyläkoulut ovat tulevaisuudessa yksi merkittävä syy lapsiperheille muuttaa Lahden seudulle, lähelle luontoa, ympäristöpääkaupunkiin.

Ymmärrän että kaupungin tulosalueiden johtajat katsovat vain oman alueensa tulosta ja investointeja. Kaupungin kannalta on monesti viisasta satsata esimerkiksi kaupunkilaisten sairauksien ennaltaehkäisyyn ja liikuttamiseen, jolloin kaupungin asukkaat voivat paremmin ja sairaspoissaoloja on vähemmän. Viime talvena yksityiset yrittäjät tekivät latuja ja luisteluratoja Vesijärven jäälle, kun olisi tarvittu kaupungin isompien koneiden apua, sitä ei saatu. Vesijärven jäällä talvella liikkuisi tuhansia ihmisiä, kun olosuhteet ovat kunnossa. Olen esittänyt "Vesijärven talvi 2023" kirjoituksessani kymmeniä ideoita Vesijärven talven hyödyntämiseksi. Samoin satsaamalla turvallisiin kyläkouluihin saadaan lapsiperheitä muuttaman kaupunkiin.

Mielestäni kaupungin kokonaisedun katsominen, valvominen ja kehittämiskohteiden tärkeysjärjestys kuluu kaupunginjohtajalle ja hallitukselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti