torstai 24. kesäkuuta 2021




Seminaarin tilojen hyödyntäminen?

Heinola rakensi Suomen komeimman lukiorakennuksen. Kadun toisella puolella Suomen komeimmat vanhan seminaarin rakennukset rappeutuvat. Seminaarin tiloihin on yritetty yli kymmenen vuoden aikana saada uusi omista, huonolla menestyksellä. Kaupungin virkamiehet ovat olleet koko ajan passiivisia. Matkan varrella monet kaupunkilaisetkin ovat esittäneet tilojen hyödyntämistä kaupungin ja alueen yrittäjien toimesta, aina se on kaatunut kaupungin virkamiesten haluttomuuteen.

Nyt kun suunnittelua ja ideointia ryhtyivät tekemään elinvoimatoimen asiantuntija tiimi, uusia ehdotuksia syntyi. Ehdotus on hyvä pohja jatkoneuvotteluille. Mutta kun ehdotus ei tullut kaupungin johtoryhmältä, siihen suhtauduttiin edelleen nuivasti. Näin Heinola kehittää kaupungin keskustaa. Nyt on oikea aika vertailla eri vaihtoehtoja, koska isot peruskorjaukset ovat edessä kaupungintalolla ja kirjastossa. Uskon että seminaari-hankkeelle olisi saatavilla EU rahaakin.

Toivon että joku minua viisaampi perustaa seminaarin pelastamiseksi adressin, jonka kaupunkilaiset voivat allekirjoittaa. Adressi luovutetaan kaupungin uusille päättäjille. Nyt on viimeinen hetki pelastaa historialliset seminaarin kiinteistöt kaupunkilaisten käyttöön Maaherranpuiston ja uuden Lukion kainalossa. Yhdessä olemme enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti