sunnuntai 13. kesäkuuta 2021





Miten helpotamme Heinolaan muuttoa?

Jyränkölä hallitsee, Päijänne-Leader rahoittaa hanketta, jonka tavoitteena on pääkaupunkiseutulaisten Heinolaan muuton helpottaminen. Osaltaan korona aikakin on lisännyt pääkaupunkilaisten muuttohaluja väljemmille vesille, lähemmäksi luontoa. Hanke on allekirjoittaneen ideoima ja synnyttämä. Seuraavassa hankkeen prosessikuvaus:

Ensiksi pitää pääkaupunkilainen saada kiinnostumaan Heinolasta. Hänet ohjataan Heinolan kaupungin nettisivuille, josta selviävät Heinolan vahvuudet ja palvelut. Heinolassa on kaikki pikkukaupungin edut, kaikki turvallisesti lähellä. Seuraavaksi hänet ohjataan Jyränkölän sivuille, jossa Heinolaan lähiaikoina muuttaneet seniorit kertovat miksi he valitsivat Heinolan ja miksi viihtyvät Heinolassa. Tavoitteena on jatkossa käydä kertomassa tätä ilosanomaa pääkaupunkiseudun eri yhdistyksissä.

Seuraavana on vuorossa asuntovaihtoehdot ja niitä löytyy Etuovelta ja Oikotieltä, jossa on yli 250 asuntovaihtoehtoa. Siellä Heinolan kiinteistövälittäjät esittelevät tarjontaansa. Omistusasuntoja ja vuokra-asuntoja keskustassa, kaupunginosissa, rannalla, elävillä kylillä. Samalla he kertovat mitä kaksio tai kolmio maksaa pääkaupunkiseudun lähiössä ja mitä se maksaa Heinolan keskustassa. Hintaero on merkittävä. Neliöhinnat noin 50% edullisemmat Heinolassa. Kiinteistövälittäjät hoitavat ammattitaidolla kaupan vaatiman paperisodan. Jos asunto vaatii pientä remonttia, kiinteistövälittäjä ohjaa paikalliselle ”Remonttireiskalle”.

Seuraavaksi muuttaja miettii, miten muutto hoidetaan? Mistä löytyy luotettava, edullinen muuttoauto miehineen? Muuttofirmojen kilpailutuksen voi hoitaa muuttomaailma.fi sivustoilla.

Mikäli muuttajalla ei ole Heinolassa tuttuja, hän voi tilata avukseen paikallisen, koulutetun asiantuntijan ”MuuttoKummin” puh. 044512 7899. Muuttokummi on luotettava, Jyränkölän kouluttama vapaaehtoinen (ku. Hän tuntee Heinolan kuin omat taskunsa ja auttaa uuteen kotikaupunkiin perehtymisessä. Muutamat Heinolan yrittäjät toivottavat uudet kaupunkilaiset tervetulleiksi antamalla edullisen ”Tervetulosetelin” muuttokummin kautta.

Samaa konseptia voidaan jatkossa hyödyntää myös lapsiperheiden muuttoon Heinolaan, heti kun uudet koulut ovat valmiina. Samoin aktiiviset, elävät kylät voivat tällä konseptilla houkutella asukkaita kyläänsä esimerkiksi KyläKummin avustuksella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti