sunnuntai 27. joulukuuta 2020




Hallituspalapelin vaihtoehdot?

Aluksi, en ole minkään puolueen jäsen, olen suomalainen ja haluan isänmaalleni vain hyvää. Nyt ei siltä näytä. Liian paljon tehdään koronan varjolla pahaa tulevaisuudelle. Kun korona voitetaan, arki paljastuu. Kasvatetaan valtion ja kuntien velkaa vastuuttomasti ja jaetaan rahaa epämääräisin perustein, työttömyys kasvaa, turvesekoilut, metsäteollisuus vaikeuksissa. Ei uskalleta purkaa turhaa byrokratiaa eikä tehdä tarvittavia rakenteellisia uudistuksia.  Uskon että kehitystä ei tapahdu ilman muutosta. Hallituksen kokoonpanoa on muutettava, ilman vaaleja.

Kyselytutkimus osoittaa, että puolet suomalaisista haluaa ulkoministerin eroa. Miksei kukaan puolue, esimerkiksi keskusta, tätä tietoa hyödynnä? Pitää esittää vihreille vaatimus, jos ulkoministeri ei vaihdu, hallitus hajoaa. Jos ministeri vaihtuu tai hallitus hajoaa pisteet sataisi keskustan laariin.

Jos hallitus hajoaisi, SDP:n johdolla muodostetaan uusi hallitus, ilman vaaleja. Hallituksen muodostaisivat SDP, Keskusta, Kokoomus ja Ruotsalaiset. Hallituksen takana olisi 119 kansanedustajaa. Ruotsalaisten tilalle voisi valita tietysti KD:n, silloin hallituksen takana olisi 114 kansanedustajaa. Jos ei valita yhtään ns. ”takiaispuoluetta” hallituksen takana olisi 109 edustajaa. On turha pelotella hallituskriisillä ja uusilla vaaleilla. Tätäkin pelkoa perustellaan koronalla. Tämäkin osoittaa, että hallitukselle on monta vaihtoehtoa ilman vaaleja, jos niin halutaan. Perussuomalaisten pelko ajaa vielä muita puolueita yhteistyöhön. Seuraavat eduskuntavaalit ovat sitten kokonaan uusi juttu, viimeistään sen jälkeen tulee isoja muutoksia, jos niitä nyt ei osata tehdä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti