maanantai 11. toukokuuta 2020

Mitä koronan jälkeen?




Veron korotus vai veron alennus?

Esimerkiksi osuuskaupoilla oli ennen oma leipomo ja myymälöissä vain oman leipomon tuotteita. Kun sitten valikoimia lisättiin kilpailijoiden parhailla tuoteilla, koko leipomotuotteiden myynti nousi, myös oman leipomon myynti kasvoi. Samoin jos alennamme oikein veroja, toimeliaisuus kasvaa, valtio ja kunnat saavat enemmän verotuloja joilla voi maksaa kulujaan. Valtion ja kunnan kulut maksetaan euroilla, ei prosenteilla. Pienemmällä veroprosentilla voidaan saada euroja enemmän. Haittaveroja lisätään ja korotetaan.

Mitä rakenneuudistuksia tarvitaan?

Puolet kunnista yhteen eli kuntien määrä puolitetaan. Kuntien organisaatiosta yksi välitaso poistetaan. Sote-uudistus toteutetaan. Yritystuet puolitetaan. Puolueiden ja heidän lehtiensä tuki puolitetaan. AY-liikkeiden omaisuus verolle. Paikallista sopimista lisätään aidosti ja merkittävästi. Isoja hankkeita siirretään (esim.hävittäjät). Haittaveroja lisätään (tupakka,viina,sokeri,hiili, turve, bensa, sekajäte jne.). Työttömyyskorvaus ja sos.edut osaksi vastikkeellisiksi. Pyrokratiaa karsitaan valtion joka tasolta. Hyväksytään EU:n määräykset sellaisenaan, eikä kovenneta niitä omilla säännöillä. Palkan ja eläkkeiden korotukset jäädytetään kolmeksi vuodeksi. Eduskunnan ja hallituksen ja avustajien palkkioita, palkkoja alennetaan 20% eduskuntakauden loppuun. Suositaan laillisesti (huomioidaan lainsäädännössä) suomalaisia tuotteita valtion ja kuntien hankinnoissa. Valtion elvyttäviä investointeja lisätään.

Mitä jää koronan jälkeen?

Etätyö lisääntyy. Etäopiskelu lisääntyy. Videokokoukset lisääntyvät. Kokousmatkailu lentokoneella vähenee. Maallemuutto, pikkukaupunkeihin muutto voimistuu. Ruuan kotiinkuljetus lisääntyy kaupoista ja ravintoloista. Luonnossa liikkuminen lisääntyy. Käsihygienia paranee. Välimatkat toisiimme kasvaa liikkuessamme, jonoissa, kaupassa jne. Hengityssuojaimien käyttö lisääntyy esimerkiksi kausi-infulenssa aikana. Huoltovarmuus paranee. Maailmanlaajuiset toimintaketjut lyhenevät. Veroparatiisien käyttöä estetään lainsäädännöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti