sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Kariniemen kesäteatteri - Energia Areena






Lahden sataman seutu; Sibeliustalo, satama, pikku-Vesku, vesiurut, kesäteatteri, Lanun puisto. Monen kaupunkilaisen mielestä alue on kesällä lahtelaisten olohuone. Näistä ainostaan Sibeliustalo ja vesiurut kehittyy ja maine kasvaa. Myös ympäristöä pitää kehittää. Olen esittänyt satamaan, Lanun puistoon ja kesäteatterille useita kehittämisideoita. Ne ovat törmänneet kuivaan virkamieheen tai äänestäjän unohtaneeseen valtuutettuun tai nykyisten naapurien vastustukseen. Ainoastaan kuntoportaat idea selviytyi virkamiesten seulasta jatkoon. On huolestuttavaa että alueen mahdollisuuksia ei osata tai uskalleta hyödyntää. Aina ei ole kyse rahasta, vaan yhteistyön voimasta ja tulevaisuuden visiosta. Yhdessä olemme enemmän.

Esimerkiksi Kariniemen unohdetusta kesäteatterista olisi mahdollista saada alueen yhdistyksille ja asukkaille kokoontumispaikka, kyläjuhlat, lastenjuhlat, konsertit, luennot, huutokaupat, teatteriesitykset, muotinäytökset, lauluillat, vappupuheet, Salpurin kisojen ajaksi kylän oma kisakatsomo jne. Vahvistaisi alueen yhteisöllisyyttä. Mutta ensiksi pitäisi kesäteatteri kattaa (malli Heinola) ja rakentaa toimiva esiintymislava, tarpeellisella tekniikalla. Nykyinen esiintymislava sopisi paremmin laavulle, nuotion ympärille. Uusi kesäteatteri voitaisiin nimetä vaikka ”Lahti Energia-teatteriksi” tai ”Energia-Areenaksi”jolloin saataisiin meidän oma yritys mukaan talkoisiin. Energia-Areena tarjoaisi meille lahtelaisille myös henkistä energiaa. Timo Taulo voisii kirjoittaa ja ohjata ensimmäiset teatterikappaleet esimerkiksi sataman historista ja taiteilija Lanun elämästä. Näköala-kuntoportaat Lanun puistoon voisi myös nimetä Energia-portaiksi.
Nämäkin kehittämistoimet piristäisivät osaltaa sataman yrittäjien liiketoimintaa ja ehkä synnyttäisi uutta yritystoimintaa. Lahtelaisten olohuone olisi entistä viihtyisämpi ja toimivampi. Uskon että nämä toimenpiteet piristäisivät myös alueen yhdistysten toimintaa.
Nykyinen esiintymislava sopii paremmin laavuksi, nuotion ympärille, Salpausselän harjulle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti