lauantai 6. huhtikuuta 2019

Poliitikkojen puheet ja teot eivät kohtaa





Ennen vaaleja ehdokkaat vannovat kotimaisen lähiruoan nimeen. Lihaakin saa syödä kun se on kotimaista. Heidän mielestään valtion ja kuntien laitosten on näytettävä esimerkkiä. Näyttöjä olen jo odottanut monta vuotta.

Valitettavasti käytännössä näin ei tapahdu. Valtion firmojen hallinnossa edustajat nostavat vain kokouspalkkioita ja nauttivat heille tarjottuja ilmaisia lounaita. Eivät halua tai osaa puuttua esimerkkiyrityksen tapaan suosia kotimaista. Viimeksi raivostuin Finnairin lennolla 6.4.2019. Mieli teki parin viikon etelän loman jälkeen suomalaista ruisleipää. Tilasin ja sain virolaista ruisleipää, juustoa ja leikkeitä.

Viimeisen tutkimuksen mukaan yli 90% suomalaisista haluaa syödä aitoa suomalaista ruisleipää, kotimaista juustoa ja leikkeleitä. Miksi päättäjät eivät kuule kentän ääntä, mielipidettä? Miksi ette halua tukea kotimaista, puhdasta, terveellistä tuotantoa? Olisin mielelläni maksanut Finnairille kotimaisesta ruisleivästä, juustoa ja leikkeitä muutaman sentin enemmän, koska tiedän että se auttaa kotimaista lähiruokayrittäjää ja on terveellisempää. Siinä virolaisessa leipä-juusto-leikkelepaketissa oli liian monta E-koodia.

Miksi ei Finnair tarjoa lennoillaan ulkomaalaisille matkustajilleen ylpeänä suomalaista, puhdasta lähiruokaa? Näin suomalaisen puhtaan, yöttömässä yössä kasvatetun lähiruoan kysyntä ulkomailla kasvaisi. Miettikää tätä arvoisat päättäjät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti