tiistai 16. huhtikuuta 2019

Nettivaalit voitti Perussuomalaiset



Seurasin aktiivisesti vaalien aikana tapahtumia ja keskusteluja netissä. somessa. Perussuomalaisilla oli selvästi paras ja ennalta suunniteltu toimintatapa netissä. Vuosi ennen vaaleja minullekin tuli satoja kaveripyyntöjä vierailta ihmisiltä. kun hyväksyin jonkun pyynnön, myöhemmin selvisi että hän oli perussuomalainen aktiivi. Kun minulla on lähes 2000 kaveria, he tietysti toivoivat että minä jaan heidän viestejään kavereilleni. Siinä he minun osalta pettyivät, mutta monen osalta onnistuivat.
Netissä, somessa selvä ykkönen oli perussuomalaiset. He levittivät massiivisesti valeuutisia, hallituksen jäsenien mollaamista, erityisesti pääministerin mollaamista, maahanmuuttajien tekemiä rikoksia, maahanmuuttajien aiheuttamia kustannuksia, ilmastovouhotuksen vaikutukset työpaikkoihin jne. Esiintyminen oli hyökkäävää, röyhkeää. Kun samoja viestejä, vaikka vääriäkin, tulee monelta suunnalta, osa lukijoista uskoo niihin.

Toisena nettimarkkinoinnissa olivat vihreät. Heidän sanomansa oli enemmän asiapohjaista ja pelottelevaa, uhkailevaa ja hallituksen leikkausten toistaminen, toistaminen.

Suurista puolueista hännänhuippuna oli keskusta. Se hävisi reilusti myös nettivaalit. Selvästi näki että heillä ei ollut yhteistä, tavoitteellista toimintasuunnitelmaa. Keskustan alamäki syveni kun se kokoomuksen kanssa aiheutti perussuomalaisten hajaannuksen. Jos perussuomalaiset olisivat saaneet jatkaa hallituksessa, ilman Halla-ahoa (tähän Halla-aho olisi kuulemma suostunut) vaalien lopputulos olisi toisenlainen. Perussuomalaisten menestys olisi ollut vaisumpi ja keskustan alamäki loivempi ja kokoomus päämisteripuolue. Suomen kuntoonlaitto satoi suoraan valtiovarainministerin, kokoomuksen puheenjohtajan laariin. Ay-riidat, kiky- sopimus rasittivat keskustaa. Ei riitä että äänestäjiä kuullaan kerran neljässä vuodessa, pari viikkoa ennen vaaleja. Edustajien pitäisi jalkautua aina joka vuoden jälkeen pariksi päiväksi kentälle. Tarjotaan äänestäjille kahvia, kuunnellaan palautetta ja kehittämisehdotuksia. Netin, somen  hyödyntämiseen pitää tehdä toimintasuunnitelma. Pääministeri asetti Suomen edun puolue-edun ja oman edun edelle. Kilpailijoilla puolueen etu oli ykkönen. Tämäkin osaltaan vaikutti keskustan tulokseen.

Nyt on edessä vaalilupausten peruminen ja takinkääntöviikot, muuten hallitusta ei synny!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti