perjantai 27. heinäkuuta 2018

Koko Suomi asuttuna?



Ylen tutkimusta osa tulkitsee tietoisesti väärin. Väitetään että koko maan asuttuna pitäminen nostaa veroja, tämä on opposition työkalupakissa ainoa keino. Hyvä pelottelukeino.

Maaseutu – kaupunkiseutu, vastakkainasettelu on turhaa, politiikkojen puheita. Meidän on kehitettävä isoja ja pieniä kaupunkiseutuja, mutta myös eläviä ja vireitä kirkonkyliä ja kyläkeskuksia. Ei väkisin, vaan yhteistyöllä. Elävien ja vireiden kuntakeskusten ja kyläkeskusten tunnusmerkkejä on voimakas yhteisöllisyys, talkoohenki, yhdistystoiminta. Yhteiskunta voi näitä seutuja tukea ilman veronkorouksia, kaavoituksella, kehittämishankkeilla, yhdistysten omatoimisuutta tukemalla, pitämällä tie-ja nettiyhteydet kunnossa, tulkitsemalla lupia ja sääntöjä ”maallikkojärjellä” jne.

Nykyinen kehityssuunta suosii vireää maaseutua. Osa nuorista perheistä etsii lapsilleen rauhallista, turvallista ja virikkeelistä kasvuympäristöä, etätyömahdollisuudet lisääntyvät, lähiruoan kysyntä kasvaa, suoraan tiloilta ostot lisääntyvät, monipalvelupisteet yleistyvät (kauppa,posti,taksi,kahvila,Alkon toimituspiste, kunnan infopiste),osa vanhuksista haluaisi asua pienemmissä palvelutaloissa, lähellä kotiseutua , edulliset asumiskustannukset, maaseutumatkailu kasvaa jne.
Yhdessä olemme enemmän.

ps.kuva:Papunetin kuvapankista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti