Karjalanpiirakka on perinteinen suomalainen
leivonnainen. Se on alkujaan pohjois-ja rajakarjalainen herkku.
Karjalanpiirakka on 2003 rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi
tuotteeksi.
Sotien jälkeen karjalaisevakot levittivät
piirakkaperinnettä koko maahan, myös tänne Lahden seudulle.Lahden
Karjalaisseura suunnittelee Lahteen ”Evakkopatsasta”. Kuukausimarkkinoilla 4.7.
seuran edustajat jakoivat markkinavieraille maistiaisiksi aitoja
karjalanpiirakoita ja toivoivat seuraan uusi jäseniä ja uusia ideoita. Lupasin
esittää muutaman idean. Tässä niitä tulee, olkaa hyvä.
Tuotteistakaa aito, lahtelainen käsin tehty
karjalanpiirakka
-tehkää yhteistyötä kaikki, Lahden seudun
karjalanpiirakan leipojat (yhteinen , salainen resepti, yhteinen pakkaus,
lahjapakkaus,yhteinen markkinointi-ilme, yhteiset tapahtumat jne.)
-jokaisen leipurin pakkaukseen pieni tarina ja
piirakantekijän nimi, ehkä kuvakin jos se on myyvä
-tehkää yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa,
esim. Martat, 4-H yhdistys jne.
-hankkikaa , teettäkää yhdessä
”karjalanpiirakkarekka”/peräkärry jossa markkinoilla ja tapahtumissa ja
markettien edustalla eri puolella Lahtea leivotaan ja myydään aitoja,
lahtelaisia karjalanpiirakoita ja jossa aika ajoin pidetään karjalanpiirakoiden
leivontakursseja miehille ja lapsille
-järjestäkää karjalanpiirakan leivontakisoja, SM
ja MM-kisat naisille, miehille,lapsille
-ideoikaa lahtelaisille ravintoloille
aamupalapiirakat, piirakkatarjotin, pikkusuolainen jne.päälle esimerkiksi
munavoita, vesijärven kalaa, paikallistuottajien kinkkua, kotijuustoa, kurkkua,
tomaattia,mansikoita jne.) valitkaa, teettäkää piirakoille sopiva viini esim
Pihamaan Piirakkaviini tai Piirakkaolut
-perustakaa Lahden seudun Piirakantekijöiden
Klubi johon hyväksytään vain SM tai MM kisoissa näyttönsä antaneet, vuosittain
kolme parasta.
-Lahtelainen muusikko säveltää ja sanoittaa
Lahden ”Karjanpiirakkalaulun”, Evakkoreen tapaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti