keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Karjalanpiirakka- Lahden vetovoimatekijä?




Karjalanpiirakka on perinteinen suomalainen leivonnainen. Se on alkujaan pohjois-ja rajakarjalainen herkku. Karjalanpiirakka on 2003 rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi.
Sotien jälkeen karjalaisevakot levittivät piirakkaperinnettä koko maahan, myös tänne Lahden seudulle.Lahden Karjalaisseura suunnittelee Lahteen ”Evakkopatsasta”. Kuukausimarkkinoilla 4.7. seuran edustajat jakoivat markkinavieraille maistiaisiksi aitoja karjalanpiirakoita ja toivoivat seuraan uusi jäseniä ja uusia ideoita. Lupasin esittää muutaman idean. Tässä niitä tulee, olkaa hyvä.

Tuotteistakaa aito, lahtelainen käsin tehty karjalanpiirakka

-tehkää yhteistyötä kaikki, Lahden seudun karjalanpiirakan leipojat (yhteinen , salainen resepti, yhteinen pakkaus, lahjapakkaus,yhteinen markkinointi-ilme, yhteiset tapahtumat jne.)
-jokaisen leipurin pakkaukseen pieni tarina ja piirakantekijän nimi, ehkä kuvakin jos se on myyvä
-tehkää yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa, esim. Martat, 4-H yhdistys jne.
-hankkikaa , teettäkää yhdessä ”karjalanpiirakkarekka”/peräkärry jossa markkinoilla ja tapahtumissa ja markettien edustalla eri puolella Lahtea leivotaan ja myydään aitoja, lahtelaisia karjalanpiirakoita ja jossa aika ajoin pidetään karjalanpiirakoiden leivontakursseja miehille ja lapsille
-järjestäkää karjalanpiirakan leivontakisoja, SM ja MM-kisat naisille, miehille,lapsille
-ideoikaa lahtelaisille ravintoloille aamupalapiirakat, piirakkatarjotin, pikkusuolainen jne.päälle esimerkiksi munavoita, vesijärven kalaa, paikallistuottajien kinkkua, kotijuustoa, kurkkua, tomaattia,mansikoita jne.) valitkaa, teettäkää piirakoille sopiva viini esim Pihamaan Piirakkaviini tai Piirakkaolut
-perustakaa Lahden seudun Piirakantekijöiden Klubi johon hyväksytään vain SM tai MM kisoissa näyttönsä antaneet, vuosittain kolme parasta.
-Lahtelainen muusikko säveltää ja sanoittaa Lahden ”Karjanpiirakkalaulun”, Evakkoreen tapaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti