sunnuntai 5. elokuuta 2018

Heinolan kesäteatterin kappalevalinnat 2020?Viime vuosina kesäteatterikatsomo ei ole ollut joka näytöksessä täynnä. Miksi? Heinolan kesäteatterilla on vuosien aikana hankittu hyvä maine. On ollut hyvät näyttelijät. Moni muistelee ja kaipaa alkuaikojen hyviä musikaaleja. Viimeisinä vuosina ohjelmatarjonta on ollut kevyempää ja edullisempaa tuottaa.

Poliitikot ovat kuulemma päättäneet että kesäteatterin tuotto pitää kattaa kulut. Tämä päätös ohjaa valintoja. Tämän ansiosta eri vuosien tarjonta on tullut yksitoikkoiseksi, samanlaiseksi, vitsiä, huumoria,naurua, ovien paukuttelua jne. Muutamat ovat poistuneet katsomosta jo puoliajalla, kun ei naurata.Vuosittain käyvä yleisö alkaa kyllästyä. Tämä näkyy selvästi kasvaneessa palautteessa. Kehitystä ei tapahdu ilman muutosta. Nyt pitää ohjelmatarjontaa muuttaa.

Nyt pitää haastaa yrittäjäyhdistys, leijonat, rotarit mukaan talkoisiin, kattamaan musikaalien korkeampia kustannuksia koska hyvällä yrittäjien ja yhdistysten yhteistyöllä tapahtuma jättää euroja paikkakunnalle. Päättäjien pitää antaa avustusta hankkeelle koska se panostus tulee yrittäjien verojen kautta takasin kaupungin kassaan. Tietysti kesäteatterin itsessään pitää hiota organisaatio ja toimintatavat nykyistä läpinäkyvämmäksi, paremmaksi, tehokkaammaksi. Tiiviimpi yhteistyö paikallisten yrittäjien ja yhdistysten kanssa, sopivien oheisohjelmien ja pakettien tuottaminen koko kesäteatterikaudelle. On säälittävää jos iltanäytökseen tulijat vetelevät ja kokeilevat kiinni olevien kauppojen oveenkahvoja ja osasta ravintoloista saa illalla vain olutta ja osa vieraita ruokailee Heinolan ulkopuolella. Kesäteatterimainoksiin pitää liittää viesti, mitä muita elämyksia voi kokea samalla reissulla ja mistä palveluista voi nauttia. Tervetuloa maan kuuluun kesäteatteriin ja Heinolan yrittäjien palveltavaksi. Yhdessä olemme enemmän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti