sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Lahden hallintouudistuksen vastustajien kriteerit


Väitetään että valtuutettujen vaikutusvalta kapenee. Minun mielestä se paranee kun asiantuntijalautakuntiin valitaan vain valtuuston jäseniä ja –varajäseniä, joilla on valtakirja äänestäjiltä.

Kun asiantuntijalautakuntien puheenjohtajat ovat myös hallituksen jäseniä hallituksen asiantuntemus päätöksenteossa vahvistuu ja nopeutuu. Kun lautakunnat valmistelussaan hyödyntävät kylä ja kaupunginosayhdistyksiä, demokratia laajenee.

Miksi ollaan huolestuneita vallan keskittymisestä lautakuntien puheenjohtajille? Onko muita syitä kuin kateus? Puheenjohtajathan edustavat asiantuntijalautakunnan päätöksiä ja esityksiä hallituksessa. He eivät ole yksivaltiaita. Jokainen menestyvä yritys, hallintoelin tarvitsee vahvan johtajan joka vie esimerkiksi lautakunnassa sovittuja asioita eteenpäin. Väitetään että johtamisen vahvistaminen perustuu suuriin palkkoihin. Eihän nämä puheenjohtajat päätä omista palkkioistaan, nehän päättää valtuusto.


Kaupungin menestyminen tulevaisuudessa vaatii nopeita, oikeita, asiantuntevia päätöksiä ja nopeaa tiedonkulkua. Maailma muuttuu ”Eskoseni”, kaupunki kasvaa, siksi meidänkin on muutettava toimintatapojamme ja pelisääntöjämme. Kehitystä ei tapahdu ilman muutosta. Yhdessä olemme enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti