keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

 



Lahtelaisten ”Olohuoneen” kehittäminen

Lahtelaisten olohuone on kesällä Lahden saman ympäristössä. Siellä on Sibeliustalo, rantabulevardi, Kariniemen puisto ja Lanun patsaspuisto, ProPuun näyttelyt, uimaranta, ravintoloita, kahviloita, laivaravintoloita, jäätelölaiva, toritapahtumia, makasiinitapahtumat, laivoja, risteilylaivoja, vierasvenelaitureita, Pikku-Veskun ympäristö, vesiurut, vesillä ja maastossa tarvittavien liikkumisvälineiden vuokrausta, ruokamarket, kioski, kuntosali, lasten leikkipaikkoja, kalastuspaikkoja ja viimeisimpänä tänä keväänä saatiin kunto-näköalaportaat, portaat Lanun patsaspuistoon ja puulajipolulle.

Pikku-Veskun naapurissa sijaitsee vuonna 1961 perustettu ja rakennettu kesäteatteri, joka toimi yli 30 vuotta. Toiminta kuulemma lopetettiin nuorison riehumisen ja tihutöiden takia. Viimeiset yli kaksikymmentä vuotta tilat ovat olleet lähes käyttämättöminä. Kaupungilla ja paikallisilla yhdistyksillä ei ole ollut kiinnostusta käynnistää kesäteatteri uudestaan. Toiminnan käynnistäminen täydentäisi hyvin lahtelaisten ”Olohuonetta”. Tilat eivät olisi vain kesäteatterin näytösten käytössä, siellä voisi järjestää äitienpäiväjuhlia, koulujen päättäjäisiä, konsertteja, yhteislauluiltoja, antiikkihuutokauppoja, yhdistysten kokouksia, kaupungin infoja jne. Kunnostaminen vaatisi penkkien hiontaa, maalauksen (penkeille mahtuu lähes 400 katsojaa), sateita varten katoksen rakentamisen (pystytys keväällä, purku syksyllä) ja esiintymislavan parantaminen. Lisäksi tarvitaan aita alueen ympäri (osaksi jo valmiina) ja leveä portti kioskille päin. Toteutukseen pitää saada mukaan alueen yhdistykset, talkoovoimat, teatterifanit, Lahden matkailu, sponsoreita pitää löytää aitaan ja sadekatokseen tavoitteena puolet budjetista ja puolet kaupungilta. Mikäli olemassa olevat yhdistykset eivät lähde veturiksi hankkeelle, perustetaan oma yhdistys kesäteatteria varten. Olen parhaillaan selvittämässä ja kokoamassa alustavaa budjettia. Odotan hankkeesta kiinnostuneiden yhteydenottoja ja tukea..

Seuraava kehittämiskohde on lautan rakentaminen kuntoportaiden kohdalle rantaan, johon tulisi saunapalvelut, uintipaikka läpi vuoden ja juomakioski. Kohteesta on olemassa jo alustavat piirustukset kaupungilla. Toteuttajaa odotellaan.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti