keskiviikko 1. syyskuuta 2021

 


Eka käynti Akuutissa

Vasen silmä oli aamulla punainen. Saavuin Akuuttiin noin 8.15 jolloin sairaanhoitaja muutaman kysymyksen jälkeen ohjasi minut keltaista viivaa pitkin vastaanottoaulaan. Noin 30 min odottelun jälkeen pääsin taas sairaanhoitajan tenttiin. Hän mittasi verenpaineet ja silmänpaineet ja kyseli koska ja missä tilanteessa se sattui. Hän kertoi, että näyttää normaalilta silmän verisuonen katkeamiselta, onneksi ei ollut päässä. Paranee itsestään viikon parin kuluessa. Hän kertoi myös verenpaineen mittaamisen tärkeyttä säännöllisesti. Nämä toimenpiteet olivat valmiina noin klo 9.00.

Sitten alkoi odotus. kukaan ei kertonut väliaikatietoja tai että olisi pyytänyt odottelua anteeksi. Kukaan ei kertonut koska silmälääkärin pitäisi tulla. Odotetun silmälääkärin vastaanotolle pääsin klo 12.30. Hän kertoi samat asiat kuin sairaanhoitaja jo kolme ja puolituntia aikaisemmin. Myöhemmin selvisi, että silmälääkäri tuli töihin vasta klo 11 jälkeen.

Kehittämisehdotukset:

-Sairaanhoitajille valtuudet kirjoittaa raportti kevyemmistä vaivoista ja päästää potilas kotiin, jolloin lääkärille jää enemmän aikaa vaikeimmille potilaille

-Potilaalle pitää kertoa miksi hän joutuu odottamaan tavallista pidempään, antaa väliaikatietoja ja pyytää odottelua anteeksi. Tämän tiedon saatuani olisin voinut välillä käydä, vaikka kahvilassa välipalalla (on diabetes).

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti