tiistai 6. lokakuuta 2020

 

Ajankohtaista maskeista

Koko kevään viranomaiset pallottelivat maskien hyödyistä ja haitoista. Asia valkeni vasta syksyllä, että niistä onkin hyötyä. Nyt viranomaiset suosittelevat niiden käyttöä, mutta laaja käyttö ei näytä lisääntyvän. Ainoa keino nyt olisi määrätä maskipakko kriittisille alueille, maakuntiin: kulkuvälineet, kaupat, kirjastot, ravintolat, urheiluhallit, koulut jne. Poliisi valvoo ja sakottaa. Kaikki yli 10 hengen tilaisuudet peruttava toistaiseksi, jos turvavälejä ei voida järjestää.

 

Ajankohtaista ehdotetusta Sotesta

Nyt pääkaupunkiseutu, ruuhka-Suomi valittaa, että he joutuvat osaltaan rahoittamaan ympäristökuntien, maaseudun sotea. Se on ryöstö heidän mielestään. Pääkaupunkiseudun pomojen kannattaisi muistaa mistä se uudet veronmaksajat ja työntekijät ovat heidän kaupunkiinsa tulleet. Ketkä ovat kasvattaneet ja kouluttaneet ne uudet muuttajat? Ne on kasvatettu ja koulutettu maaseudun veronmaksajien rahoilla, maaseutukaupungeissa ja kunnissa. Ei olla kateellisia.

Ajankohtaista veron korotuksesta Lahdessa

En kannata veronkorotusta, koska se on liian helppo keino parantaa taloutta ja jatkaa tuhlaamista. Pitää löytää saneeraus- ja karsimiskohteita sekä kehittämiskohteita, joilla saadaan uusia veronmaksajia ja yrityksiä. Isoja investointeja tulee siirtää, kaikkia ei tarvitse omistaa, tarpeettomat kiinteistöt tulee myydä, pormestarimalli jäihin, liikennemerkkien vaihtaminen jäihin, parannetaan omien kiinteistöjen hoitoa (jotta ei homehdu), yhdistetään tytäryhtiöitä ja toimenkuvia, pienennetään henkilöstökuluja 10%, hyödynnetään alueen yrittäjiä jne.

Jos kuitenkin päädytään veronkorotukseen, pitää tehdä vertailu, vaikka pääkaupunkiseudun veroprosenttiin, jossa huomioidaan myös asumiskustannukset, yleinen hintataso, asumisen väljyys ja sujuminen, luonnon läheisyys ja mitä palveluja, sillä korkeammalla veroprosentilla saa jne. Selvitetään kokonaisedullisuus esimerkiksi 4 hengen lapsiperheen osalta ja hyödynnetään laskelmaa.

8.10. Kokoomus veti tukensa pois pormestarimallilta. Hyvä päätös Lahdelle ja veronamaksajille. Nyt voi myös kaupungintalon remontin keskeyttää kun lisätilaa ei tarvikaan pormestarien "armeijalle"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti