torstai 20. helmikuuta 2020

Lumettoman talven vaikutukset talviurheilukaupungissa?






Ilmastomuutos etenee, lumettomat ja vähälumiset talvet yleistyvät. Mitä käy talviurheilukaupungille?
Tekolumen teko on kallista verorahoin.Nyt on korkea aika ideoida, visioida mitä tehdään viiden vuoden kuluttua Lahdessa Salpausselän kisojen aikaan, jos lunta ei ole tai sitä on vähän?

Yksi vaihtoehto on järjestää Salpausselän kisat kesällä. Mäkikisat,yhdistetyn kisat, rullasuksikisat eri matkoilla, viestikisat, rullasuksiammuntakisat. Tämä edellyttää rullasuksiratojen rakentamista. Osa radasta voisi tilapäisesti kulkea myös kaupungin keskustan ja torin kautta katuja pitkin. Lämmittelykisana voisi järjestää kaupunkisuunnistuskisat. Tästä tulisi iso uudenlainen tapahtuma Suomessa kesällä.

Perinteisten Salpausselän kisojen aikaan, maaliskuun alussa, jäjestetään ”Patikka Salpuri” tai ”Finlandia Patikka”. Salpausselän poluilla, luonnon helmassa 10km, 20km ja 30km patikkakisoja/tai polkujuoksukisoja kilpailijoille ja kaikelle kansalle kympin ”Patikkaretki”, reitin varrella nuotiopaikkoja. Luonnossa liikkuminen vähentää tressiä ja virkistää mieltä. Lämmittelykisana hyppyrimäen alastulorinteellä alamäkipatikkasprintti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti