maanantai 27. toukokuuta 2019

Miten MM-taito jääkiekossa voitaisiin hyödyntää Heinolan asioiden hoidossa?





Olen miettinyt tätä samaa asiaa kuten myös Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen. Kuka olisi päävalmentaja, ketkä apuvalmentajia, mikä tavoite, mikä palkinto, kuka ”Mörkö”? Lähestyn asiaan Heinolan esimerkin valossa.

Päävalmentajaksi sopisi hyvin Jari Parkkonen ja apuvalmentajiksi tulosaluejohtajat, hallituksen ja valtuuston puheenjohtajat. Joukkueena koko henkilöstö ja hallinto. Tavoite voisi olla esimerkiksi asukasmäärän kasvattaminen joka vuosi yli sadalla ja veroäyrin säilyttäminen nykyisellään, ja toimintakate budjetoitua parempi. Palkintona hyvä yhteistyö, hyvä mieli, tavoitteen saavuttaminen ja sovittu tulospalkkio koko joukkueelle.
Kuntalaiset valitsevat vuosittain nettiäänestyksellä ”Parhaan asiakaspalvelijan” ja tulosaluejohtajan eli ”Mörkön” he saavat tulospalkkion tuplana ja kunniaa ja mainetta.. Sitouttamisen yhteistyöhön yli puoluerajojen, hoitavat valmentajat yhdessä hallituksen, valtuuston ja koko henkilöstön kanssa. ”Pukukopissa” eli hallituksen, valtuuston, johtoryhmien ja tiimien palavereissa luodaan yhteishenki tavoitteiden toteuttamiseen. ”Pukukoppien” seinällä ovat yhteiset tavoitteet aina näkyvissä. Mörkö käy aika ajoin pukukopeissa muistuttamassa tavoitteista. Valmentajien on uskallettava laittaa ”kroppaa likoon” sovittujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Ei tarvitse palkata konsultteja ”NHL-tähtiä”, hommat hoidetaan tällä porukalla. Luotetaan toisiimme, autetaan toisiamme, yhdessä olemme enemmän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti