perjantai 24. elokuuta 2018

Lähiruokaa ravintoloissa




Porvoo on yksi Suomen johtavista ruokakaupungeista. Tällä hetkellä siellä hyödynnetään luomua-ja lähiruokaa. Kolmatta kertaa ravintolat järjestävät suosittua SMAKU Porvoo tapahtumaa 13-25.8. Viikon aikana jokaisesta mukana olevasta ravintolasta voi käydä maistamassa ravintolan oman Signature dish -annoksen viiden euron hinnalla. Porvoo on edelläkävijä tässäkin asiassa. Tätä sapluunaa voi tietysti hyödyntää muuallakin. Tässä muutamia askelmerkkejä:

1.Selvitä lähialueesi (noin 30-40km säteeltä) lähiruokatuottajat, lähiruokajalostajat

2.Valitse niistä ne tuoteet jotka sopivat Sinun ravintolasi liikeideaan
-järjestä valittujen tuottajien kanssa tiloille avoime ovet-päiviä ravintolasi asiakkaille

3.Tee yhteistyösopimus tuottajan, yrittäjän kanssa
-tuottaja sitoutuu toimittamaan Sinulle sovitu tuotteet, sovittuun hintaan, ilman välikäsiä
-Sinun ravintolasi sitoutuu ottamaan myyntiin heidän valmiiita tuotteita, ravintolassa olevaan
lähiruokalasikkoon (säilykkeitä, juustoja,leivonnaisia, olutta, viiniä,marjamehuja jne.)
kotiinviemisiksi, matkamuistoiksi

4.Kerro päivän ruokalistalla käyttämiesi tuotteiden alkuperä ja mahdollinen tarina

5.Tee yhteistyötä myös alueen muiden ravintoloiden kanssa
-yhteiset hankinnat, yhteinen markkinointi-maatilamatkailu-ruokamatkailu
-yhteiset tapahtumat (SMAKU,Markkinat, jne.)

Tällä konseptilla hyödynnät kasvavaa trendiä ja erottaudut kilpailijoista, massasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti