lauantai 12. toukokuuta 2018

Lahden sataman kehittäminen
Lahden kaupunki mainostaa ja kehuu satamaa lahtelaisten ja matkailijoiden olohuoneena. Toisaalla taas virkamiehet laittavat kapuloita rattaisiin. Tekninen lautakunta on laittamassa sataman P-paikat maksulliseksi, jotta keskustan parkkipaikkamaksuja voidaan alentaa. Ei haluta ymmärtää että sataman yrittäjät ovat eri asemassa kuin keskustan yrittäjät. Sataman yrittäjät ovat säiden armoilla ja tuloksentekoaikaa vain kesäkausi.

Satamapäällikkö vartioi sataman tyhjää toria, eikä kuulemma anna lupaa myydä siellä kesäaikana vihanneksia, uusia perunoita, metsämarjoja, puutarhamarjoja jne. Torin Sibeliustalon puoleiseen reunaa voisi perustaa ”Maalaisten torin” jossa tuottajat myisivät lähituotteitaan vaikka joka maanantai ja perjantai-lauantaina klo 12-18. Viime kesänä kiellettiin kirpputorikin, vaikka se olisi hyvin mahtunut toimimaan remonttimiesten rinnalla. Satamapäällikön tehtävänä pitäisi olla alueen kehittäminen yhdessä yrittäjien ja yhdistysten ja urheiluseurojen kanssa. Esitettyihin ideoihin ei pidä suhtautua yliolkaisesti. Vanhoja käytäntöjä voidaan muuttaa. Kehitystä ei tapahdu ilman MUUTOSTA.

Tässä muutamia, uusia tapahtumaideoita: kaupunginosien välinen soutukisa, kaupunkisuunnistus lähialueella, kaikkien laivojen avoimet ovet, saunailta; kaikki saunat auki satamassa ja järvellä, moottorisahaveistosten tilaustyönäytös, oma Taulon ohjaama kesäteatteri, kalastuspäivä;  ongintaa rannalta, veneillä verkkoja kokemaan ja uistelemaan, valtakunnallinen ravintolapäivä satamassa, torilla, sataman ravintoloille yhteinen Vesijärvi-menu , toritanssit jne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti